مشاوره حقوقی رایگان - سفته بابت حسن انجام کار و استعفای پیش از اتمام قرارداد

سلام و عرض خسته نباشید.

قصد استخدام در یک شرکت خصوصی رو دارم و این شرکت از من سفته بابت حسن انجام کار خواسته.

سوال اولم اینه که اگه سفته بدم و پیش از اتمام قراردادم بخوام استعفا بدم و از شرکتشون برم، بواسطه سفته‌ای که پیششون دارم میتونن مانع رفتن من بشن؟ مثلا بگن اگر پیش از اتمام قرادادت استعفا بدی و بری، سفته رو میذاریم اجرا. چنین چیزی امکانش هست؟

سوال دومم هم اینه که شما اصلا با این کار موافق هستید؟ منظورم دادن سفته 30 تا 60 میلیونی بابت حسن انجام کار به شرکت ئه. به نظرتون عاقلانه است انجام اینکار؟

سپاسگزارم.

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
پاسخ سوال اول مثبت است . پاسخ سوال دوم بدین صورت است که اگر در متن قرارداد شماره سفته ها قید گردد و مکتوب شود که سفته ها برای حسن انجام کار داده شده و نسخه ایی از قرارداد هم به شما داده شود عاقلانه است در غیر اینصورت منطقی نیست

یک وکیل :

سلام:
1:هرکارفرمائی برای انجام کارِصحیح توسط نیروی استخدامی‌اش نیازبه تعهداخلاقی و تعهدعملی ازجانب شما دارد که اخذ سفته یک روال مرسوم توسط کارفرمایان است.
2:وامّا نکته مهم رعایت حقوق واحترام متقابل توسط کارفرما وکارگراست که برای تحقق این احترام و امنیت متقابل بایستی موارد ذیل رعایت گردد؛
الف؛ تنظیم قرارداد مبنی بر تاریخ شروع واتمام فعالیت کارگر.،نوع فعالیت شرکت و نوع فعالیت کارگر دراین شرکت، ساعات کار، مبلغ ریالی دستمزدکارگر، شرایط کار و امتیازات مربوط به نوع فعالیت، مکان فعالیت، تعهدات کارفرما( مثلابیمه وامثالهم )وتعهدات کارگر.
ب؛ضمانت اجرای تعهدات؛ اولا:تنظیم قراردادکاردر2نسخه مشابه. دوما:ذکرشماره سفته و اینکه سفته و تعهد کارگر درچه صورت قابل اجراست؟ سوما:نکات مهم درتنظیم و ارائه سفته عبارتنداز؛ ذکرتاریخ، ذکرمشخصات شرکت درسفته ونوشتن عبارت( بابت حسن انجام کاردرقرارداد شماره...)،امضاءواثرانگشت سفته توسط کارگر.((ضمنا ازقراردادتنظیمی که در2نسخه تنظیم شده و شماره سفته و تاریخ تحویل که باتاریخ تنظیم قرارداد کاربایستی همخوان باشد وامضاءومُهرشرکت ومدیرعامل و اثرانگشت هردوطرف قرارداد، حتمایک نسخه به شما تحویل داده شود. /اصل قراردادن کپی آن یعنی امضاءومهرواثرانگشت کپی اعتباری ندارد و درهربرگه بایستی جداگانه انجام شود/.
موفق و سرافراز باشید.