مشاوره حقوقی رایگان - عدم همکاری موجر با مستاجر

سلام وقت وقت بخیر
حدود یکماه پیش( 15 تیر) آپارتمانی را قولنامه کردیم به مبلغ 320 میلیون. پس از چند روز برایم مشکل کاری پیش آمد و مجبورم که که به شهر دیگری بروم و خانه را تخلیه کنم با صاحبخانه تماس گرفتم و از آنجایی که صاحبخانه در شهر دیگری زندگی می‌کند خودم مجبور شدم که خانه را به املاک بسپرم ولی صاحبخانه مبلغ رهن خانه را زیاد کرده و 350 میلیون گذاشته و الان حدود 20 روزی می‌شود که گذشته ولی کسی خانه را پسند نکرده چون کمتر از این مبلغ ارزش دارد و موجر با ما همکاری نمی‌کند و جواب تلفن ما را هم نمیدهدلطفا راهنمایی بفرمایید که چیکار کنیم ؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر مبلغ اجاره یا رهن را کامل پرداخت کرده اید و برای یکسال تعیین شده. نمیتوانید اقدام کنید مگر با رضایت مالک
ولی اگر پرداخت ها نهایی نشده میتوانید دادخواست فسخ قرارداد اجاره دهید

فريدون  طاهري

فريدون طاهري :

قرارداد اجاره تا پایان آن بین شما معتبر میباشد مگر با توافق طرفین فسخ شود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام چون قرارداد اجاره، عقد لازم و الزام آور است، شما باید رضایت مالک را حاصل کنید

جمیله  ستایش نهاد

سرکار خانم جمیله  ستایش نهاد :

متاسفانه عقد اجاره یک عقد لازم هست و اگر حق فسخ پیش بینی نشده باشد شما تا انقضای مدت اجاره باید صبر کنید مگر با توافق با موجر عقد اجاره را اقاله نمایید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام شما باید خانه را تخلیه نمایید و سپس اظهار نامه برای موجر مبنی بر تخلیه بودن خانه و استرداد مبلغ رهن را ارسال نمایید
و بعد دادخواست مطالبه مبلغ رهن را مطرح کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
به نظر بنده باید مدتی صبر کنید تا موجر کسی را پیدا کند، به این جهت که قرارداد اجاره عقد لازم است و بعد از امضاء طرفین باید به آن پایبند باشند و در صورتی که دو طرف به توافق نرسند هیچ یک از طرفین حق فسخ قرارداد. را ندارد مگر اینکه در قرارداد حق فسخ قید شده باشد.
اگر در قرارداد حق فسخ قید شده می توانید قرارداد. را فسخ کنید و فسخ قرارداد با ارسال اظهارنامه به موجر اعلام کنید و سپس دادخواست تنفیذ فسخ و استرداد پول پیش بدهید.
به فرض حق فسخ هم اگر داشته باشید تا بتوانید حکم فسخ بگیرید ممکن است دو سه ماه طول بکشد بنابراین بهتر است تا حد ممکن دوستانه مشکل خود را حل و فصل کنید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اول یک اظهار نامه برای برگرداندن ودیعه بدهید و بعد دادخواست مطالبه ارایه کنید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اجاره عقدی لازم است اگر فسخی در قرارداد تعیین نشده باشد صرفا با توافق می توانید اقدام کنید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

موجر تکلیفی به همکاری با شما ندارد می تواند اصلا با تخلیه شما مخالفت کند بنابراین شما برای حل مشکل تان باید صبور باشید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود بستگی به مفاد قرارداد شما دارد
اجاره عقدی لازم است
کدخدامنشانه موضوع را فیصله دهید

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام ،،،
طبق مصوبه ستاد کرونا، چنانچه املاک مسکونی مورد اجاره در مدت زمان تمدید قرارداد اجاره مورد معامله به شیوه رسمی و قطعی معامله شده باشد و ملک به مالک دیگر منتقل شود در صورت خواسته مالک جدید جهت تخلیه ملک بایستی تا حداکثر دو ماه از تاریخ عقد قرارداد رسمی فرصت تخلیه ملک را خواهد داشت لازم به یادآوری است در تمامی موارد فوق چنانچه مستاجر قادر به پرداخت و یا بستن قرارداد جدید نباشد و مبلغ اجاره افزایشی را قبول نکند موظف است تا در اسرع وقت ملک را تخلیه نماید. همچنین طبق مرجع صالح رسیدگی اگر مستاجر در مدت زمان اجاره به تعهدات خود پایبند نباشد و حقوق موجر را تضییع نمایند مشمول مصوبه کرونا نخواهد شد. ضمن اینکه در صورت عدم تخلیه برای شهرهای تهران و البرز بمیزان 25 درصد و شهرهای دیگر 15 درصد به میزان اجاره اضافه میگردد