مشاوره حقوقی رایگان - هزینه دادرسی

با سلام در مطالبه مهریه توسط زن، دادگاه هزینه دادرسی را از زن گرفته است آیا امکان دارد که زن درخواست بدهد و این هزینه را از مرد مطالبه کند ؟ چگونه ؟ در همان دادگاه خانواده یا در دادگاه حقوقی؟ یا دادگاه می تواند بعد از اجرای حکم، مرد را به پرداخت این هزینه به زن ملزم کند؟
نحوه محاسبه و پرداخت هزینه دادرسی چگونه است؟ مرد باید بپردازد یا زن؟

پاسخ ها :

یک وکیل

با سلام ضمن دادخواست خود اگر مطالبه هزینه دادرسی را کرده باشید که در دادنامه ذکر شده و بعدا از طریق اجرای حکم می توانید دریافت کنید یا بعدا مجدد دادخواست بدهید.

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال چنانچه در دادخواست ارجاعی جمع هزینه های دادرسی را مطالبه ننموده باشید اضافه کردن این مورد به خواسته دعوی صرفاً تا پایان جلسه اول دادرسی امکان پذیر است و پس از انقضای این مهلت ، مطالبه هزینه های دادرسی فقط با طرح دعوی و ارائه دادخواست جدید امکان پذیر است .

مهدی تقی زاده

جناب آقای مهدی تقی زاده:

ماده5 قانون حمایت خانواده مصوب 1392:

درصورت عدم تمکن مالی هریک از اصحاب دعوی دادگاه می ‌ تواند پس از احراز مراتب و با توجه به اوضاع واحوال، وی را از پرداخت هزینه دادرسی، حق‌الزحمه کارشناسی، حق ‌ الزحمه داوری و سایر هزینه ‌ ها معاف یا پرداخت آنها را به زمان اجرای حکم موکول کند. همچنین در صورت اقتضاء ضرورت یا وجود الزام قانونی دایر بر داشتن وکیل، دادگاه حسب مورد رأساً یا به درخواست فرد فاقد تمکن مالی وکیل معاضدتی تعیین می ‌ کند.

تبصره ـ افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و مددجویان سازمان بهزیستی کشور از پرداخت هزینه دادرسی معاف می ‌ باشند.

شما می باست در متن دادخواست قسمت خواسته مطالبه مهریه رو با اعمال ماده 5 بخواهید.
دادگاه در جلسه اول قبل از رسیدگی به دعوی مهریه، اعسار از پرداخت هزینه دادرسی رو مورد بررسی قرار خواهد داد سپس وارد ماهیت خواهد شد.
ضمنا 99 درصد اعسار شما مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.
همچنین پرداخت کلیه خسارات دادرسی اعم از هزینه های دادرسی و حق الوکاله وکیل برعهده زوج می باشد که در مرحله اجرای حکم، واحد اجرا در این خصوص اقدامات لازم رو به عمل خواهد اورد.