مشاوره حقوقی رایگان - وصیت دادن ارث به فرزندان پسر فوت شده

سلام
پدر من قبل از پدربزرگم فوت شده و پدربزرگ من کتبا و شفاهی وصیت کرده تا سهم پدر ما مثل دیگر پسران زنده داده شود. پدربزرگ من فوت شده و وراث نمیخواهند سهم ما را بدهند
سوال این است که اگر سهم پسری که پدربزرگ وصیت کرده است از یک سوم مال پدربزرگ کمتر باشد چه مقدار از آن مال به ما تعلق می‌گیرد؟ اگر وراث راضی به سهم بردن ما نباشند چه می شود؟ آیا سهم ما کمتر از سهم پسری خواهد شد؟

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

پدر بزرگ‌شما تا یک‌سوم مالش می تواند وصیت کند بیش از آن را ورثه باید اجازه دهند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام طبق قانون هر شخصی می تواند
تا 1/3 از تمام اموال خود را وصیت
نماید و وصیت زاید بر 1/3 غیر نافذ
و منوط به موافقت تمام وراث میباشد
ولی اگر مورد وصیت کمتر از 1/3 باشد تمام مورد وصیت باید به موصی به داده بشود البته اگر
و اگر وراث حاضر به دادن مورد وصیت به موصی له نشوند شما باید ابتدا درخواست انحصار وراثت در شورا
مطرح نمایید تا همه ورثه مشخص کردند
و سپس باید دادخواست تنفیذ وصیت نامه را به طرفیت تمام وراث اقامه نمایید و بعد از صدور حکم قطعی
درخواست اجرای رای را مطرح نمایید و