مشاوره حقوقی رایگان - قرارداد صلح عمری

با سلام
یک باب مغازه با سند تجاری و یک آپارتمان آنهم با سند رسمی هردو بنام مادرم می باشند که مادرم قصد دارد با عقد صلح عمری به بنده واگذار کند. با توجه به اینکه به همسرم اعتماد ندارم نمی خواهم طبق سند رسمی یا عقد صلح رسمی اقدام کنم و می خواهم با عقد صلح عادی که سایر وراث هم متن آنرا امضا و تایید کنند این کار را انجام دهم. آیا این عقد اگر توسط یک وکیل با درنظر گرفتن شروط صحت آن بصورت عادی تنظیم شود معتبر است؟ ضمنا قصد داریم حق فسخ برای مادرم قایل شویم که در صورت فوت بنده مالکیت آن به مادرم برگردد. ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله قرار داد صلح نامه عادی معتبر است
ولی اگر بعدا ورثه مدعی بشوند شما
باید در دادگاه قرار داد را اثبات
نمایید
و دادخواست اثبات مالکیت و اثبات عقد صلح اقامه نمایید
ولی شما می توانید عقد صلح عمری رسمی همراه با حق فسخ برای مصالح تا زمان فوت مصالح در دفتر اسناد رسمی تنظیم نمایید
و

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

صلحنامه می تواند عادی یا دستنویس باشد. در واقع صلحنامه اگر تمامی ارکان صحت قرارداد در آن موجود باشد از نظر قانونی نافذ و در تمامی دادگاه‌ ها و سایر مراجع رسیدگی قضایی قابل استناد می باشد
بعد از فوت مصالح، در صورتی که عقد صلح اعم از رسمی یا عادی منعقد گردیده باشد، متصالح صاحب ملک و مالی که مورد صلح عمری بوده است گردیده و بر مال مذکور تسلط و اختیار دارد و مانند سایر اموال متعلق به خودش می تواند از آن بهره برداری کرده یا نسبت به آن معامله نماید.