مشاوره حقوقی رایگان - صلح عمری ملک

سلام اگر مادری سال ها قبل در دفترخانه خانه اش را به پسرش صلح عمری کرده باشد ولی هنوز برای انتقال سند به نام وی اقدامی نشده باشد، با توجه به آن که مادر به دلیل بیماری به اجاره ی ملک خود نیازمند است و پسر بارها حرف از فروش مال خود و تبدیل به ویلا و یک جا کردن اموالش به میان آورده !، آیا مادر می تواند بند های جدیدی ازجمله حق فسخ یک طرفه مصالح در زمان حیات، حق نفروختن ملک توسط متصالح و منتقل نشدن ملک در صورت فوت متصالح قبل از مصالح به ورثه ی وی را به صلح نامه اضافه کند؟ با تشکر

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اصولا در صلح عمری منافع ملک تا زمان حیات مصالح با وی است و مالکیت متصالح بعد از فوت مصالح مستقر می شود و حق فروش ملک‌را در زمان حیات وی را ندارد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

صلح نامه عمری شرایط ضمن عقدی دارد که باید بررسی شود و انتقال یابد

مریم محمدی

سرکار خانم مریم محمدی :

با سلام .تا زمان حیات شما پسرتان حق فروش ملک را ندارد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بند جدیدی نمیتوانید اضافه کنید مگر با توافق ولی پسر شما نمی‌تواند ملک را بفروشد صاحب منافع آن هستید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

امکان فروش ملک را ندارد ولی امکان اضافه کردن چیزی هم ندارد مگر با توافق

محمد سلیمی افشارجقی

جناب آقای محمد سلیمی افشارجقی :

با سلام
پسر شما درقید حیات شما نمی تواند ملک را بفروشد و اضافه کردن بند جدید، نیاز به توافق طرفین است.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر صلحنامه در دفترخانه تنظیم شده باشد با توجه به اینکه صلح قرارداد لازم است امکان فسخ قرارداد وجود ندارد و طبق قرارداد باید عمل بشه
از طرفی حق فسخ نیز در قرارداد شرط نشده است.
اگر صلحنامه با فریب و اکراه تنظیم شده باشد مادر می تواند از پسر خود شکایت کند و در صورت اثبات موضوع صلحنامه قابل ابطال است.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی با توجه به صورت سوال مادر شما ملک را به پسر خودش صلح عمری کرده و ماهیت صلح عمری و ذات آن به این صورت است که مادر شما تا زمانی که در قید حیات هستند مالک ملک هستند و می توانند آن را اجاره دهد یا خودش در آن سکونت داشته باشد و بعد از فوت ایشان برادرتان مالک ملک می شود و الان نمی تواند ملک را فروخته یا تبدیل به ویلا کند

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

در صلح عمری صلح شونده _ در اینجا پسر _ پس از فوت مادر _ صلح کننده _ مالک منافع می شود لذا تا وقتی مادر زنده است حتی اگر سند بنام پسر باشد مادر حق انتفاع از ملک را دارد ...
جدای از این مورد با توافق طرفین امکان هر گونه اصلاح و تنظیم شروط ضمن العقد از جمله حق فسخ وجود دارد....

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
خیر فقط با توافق امکان پذیر است

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

تا زمان حیات شما پسرتان حق فروش ملک را ندارد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود اظهارنظر دقیق مستلزم بررسی جمیع مستندات است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله با توافق طرفین و تنظیم قرارداد و شروط جدید و ایجاد حق فسخ

ولی اگر قرارداد صلح عمری باشد تا زمان فوت مصالح ، مصالح ، مالک منافع خانه میباشد و پسر حق انتقال منافع را نخواهد داشت مگر با موافقت مصالح

و در صورت فوت متصالح ، منافع به ورثه متصالح منتقل نخواهد شد مطلقا

متصالح حق فروش و انتقال را خواهد داشت ولی حق انتقال منافع خانه را نخواهد داشت و منافع تا زمان فوت مصالح ، برای مصالح باقی خواهد ماند و منتقل نخواهد شد

محمد صفری

جناب آقای محمد صفری :

سلام و عرض ادب
با صلح عمری تا زمان حیات مادر پسر حق فروش ندارد .

حاتم برزگر جیحونی

حاتم برزگر جیحونی :

سلام
صلح عقد لازم است و قابل فسخ از یک طرف نمیباشد و نیز تا زمانی که مصالح زنده هست امکان فروش از ناحیه متصالح وجود ندارد

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی 1-امکان اضافه نمودن شروط جدید بدون توافق طرفین نمی باشد2-پسر امکان فروش و یا اجاره در زمان حیات مادر را ندارد زیرا منافع متعلق به مادر است3- اظهارنظردرخصوص حق فسخ نیاز به بررسی مفاد صلحنامه دارد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

پسر حق انتقال منافع را ندارد چرا که شما تا پایان عمر مالک منافع هستید
نمی توانید شروطی اضافه نمایید مگر با توافق

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

صبح از عقود لازم است در نتیجه چنین امکانی وجود ندارد مگر با تراضی طرفین

رسول خیابانی

جناب آقای رسول خیابانی :

با سلام .تا زمان حیات شما ،پسرتان حق فروش ملک را ندارد و همچنین اضافه کردن بند جدید، نیاز به توافق طرفین است.

جواد قاسمی

جناب آقای جواد قاسمی :

سلام در صورت امکان از خدمات وکلای دادگستری استفاده نمایید. باید مدارک و مستندات شما ملاحظه شود اما به طور معمول در صلح عمری منافع تا زمان حیات به شما تعلق خواهد داشت