مشاوره حقوقی رایگان - رضایت جهت واریز طلب

با سلام خدمت دوستان. بنده بابت یک فقره چک اقدام کرده و کسی که چک را ضمانت کرده مبلغ چک‌ را به حساب دادگاه واریز نموده. حال پس از کش و قوسهای زیاد بنده و صاحب چک در اجرای احکام رضایت خود را از همدیگر اعلام کرده ولی ضامن هنوز به دادگاه مراجعه نکرده که رضایت بدهد که مبلغ به حساب بنده واریز شود. سوال بنده اینه که با این اوصاف و رضایت بنده از صاحب چک آیا ضامن میتواند بدون رضایت بنده پول را از حساب دادگاه پس بگیرد .؟ یا نه ؟؟؟؟
البته از اجرای احکام که پرسیدم. گفتند که رضایت من بابت صاحب چک بوده .... نه ضامن ....
ممنون میشم که زودتر راهنمایی بفرمایین ...

پاسخ ها :

پرسشگر :

محکومیت تضامنی خواندگان نسبت به پرداخت اصل پول و خسارت تاخیر و هزینه دادرسی

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

ضمان مدنی نقل ذمه به ذمه و ضمان تجاری ضم ذمه به ذمه است در ضمان تجاری ضمانت تضامنی است

پرسشگر :

خوب این یعنی چه ؟؟؟ واقعا نفهمیدم ... یعنی ضامن اگه تا قبل از رای نهایی دادگاه نیاد رضایت خودش رو در خصوص واریز وجه به حساب بنده اعلام کنه . بعد از رای نهایی میتونم واسه گرفتن اصل طلب و خسارت تاخیر و هزینه دادرسی اقدام کنم ؟؟؟
ممنونم و سپاسگذار

عادل بابایی

عادل بابایی :

رضایت شما ارتباطی به ضامن ندارد اما نمیتوانید از دو نفر طلب خود را بگیرید

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
دراسنادتجاری صادرکننده وهرکسی که رو وپشت چک راامضاکنددربرابردارنده مسولیت تضامنی دارداگر رضایت شمافقط نسبت به صادرکننده بوده باشد خیر مسیولیت ضامن پابرجاست وباعث رفع مسیولیت ضامن نمی شود ولی اگر رضایت نسبت به اصل طلب ودین واصل تعهد باشد هم صادرکننده وهم ضامن تعهدشان ساقط میشود

پيمان  محسنيان كوچكسرايي

پيمان محسنيان كوچكسرايي :

باید متن رضایتی که شما نوشتید ملاحظه شود تا بهتر راهنمایی شوید

پرسشگر :

متن رضایت نامه به این شرح بوده که از ضامن اسمی برده نشده فقط نوشته شده که بنده و صاحب چک از همدیگر رضایت کامل داریم و صاحب چک درخواست کردن که اصل مبلغ چک به حساب بنده واریز بشود و همچنین بنده در محل امضا خود با ذکر شماره کارت بانک ملی قید کردم که پول به این شماره واریز بشه ...
ولی اصلا اسمی از ضامن چک نبرده شده

پيمان  محسنيان كوچكسرايي

پيمان محسنيان كوچكسرايي :

چون هردونفر به پرداخت تضامنی محکوم شدند و شما فقط به یک نفر رضایت دادید مسوولیت دیگری به پرداخت تا زمانیکه نسبت به او هم اعلام رضایت ننمایید, باقی است و نامبرده باید نسبت به حکم صادره تمکین نماید