مشاوره حقوقی رایگان - تقبل مخارج دختر یتیم از پدر و مادر توسط برادر بزرگ

خواهر من 24 سال دارد و مجرد است و پدر و مادرم هردو فوت کرده‌اند برادر بزرگ مان با وجود تمکن مالی خوب حاضر نیست هیچ گونه تعهدی در قبال خواهر کوچک خود تقبل کند آیا از طریق قانون می توان وی را متعهد کرد.
ممنون

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود بله امکان پذیر است دادخواست مطالبه نفقه مطرح کنید

سجاد امیرحسنی

جناب آقای سجاد امیرحسنی :

با سلام
مخارج خواهر یا برادر از مصادیق نفقه اقارب محسوب نمی شود.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی خواهر شما می تواند دادخواست پرداخت نفقه به طرفیت همه برادران یا یکی که تمکن دارد به دادگاه بدهد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

خواهر شما به سن قانونی رسیده و ولی قهری پدر بزرگ است . میتوانید دادخواست مطالبه نففه دهید تا از ماترک پدر و مادرتان پرداخت شود

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با توجه به سن خواهر شما ایشان قادر به اشتغال و تامین معیشت خود هستند از طرفی مطالبه نفقه اقارب و خویشاوندان فقط برای والدین ، همسر و فرزندان امکانپذیر هست و خواهران و برادران نمی توانند از یکدیگر نفقه مطالبه کنند بنابراین قانونا امکان مطالبه ندارید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
برادری که تمکن مالی داشته باشد باید نفقه پرداخت کند

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

از ماترک والدین می توانند مطالبه داشته باشند

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام نفقه اقارب فقط از پدر و مادر و اجداد ممکن است

علي صبحي

جناب آقای علي صبحي :

با سلام در صورت تمکن مالی برادرتان و فقر مالی خواهرتان میتواند از طریق دادگاه درخواست نفقه نماید

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

خواهر شما کبیر است باید خود تقبل من مسولیت کند

سجاد یاوری

جناب آقای سجاد یاوری :

با سلام.نظر بدان که برادرجزو اقارب نسبی خط عمودی نیست، قانوناً امکان الزام وی وجود ندارد

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

خواهر شما می تواند دادخواست پرداخت نفقه به طرفیت همه برادران یا یکی که تمکن دارد به دادگاه بدهد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر برادر شما تمکن مالی دارد بله امکان پذیر است دادخواست نفقه بدهید

زهراسالاری پور

سرکار خانم زهراسالاری پور :

سلام واحترام،نفقه اقارب به پدر وجد پدری ومادر وجد مادری تعلق میگیرد وبرادر مسئولیتی ندارد