مشاوره حقوقی رایگان - مزاحمت در اینستاگرام

با سلام و درود
بنده یه نوجوان هستم که با چندین پیج فیک در اینستاگرام مزاحم یکی از بستگان شدم
با یک پیج فیک به نام م. به مدت 1 هفته با اون دوست بودم و خود اون درخواست دوستی داد
و پیج های دیگر هم مزاحمت خاصی نداشتم و در واقع ایشون بحث رو کش میداد
من شماره ی اون شخص رو از خودش دریافت کردم و در واتساپ هم گفتگو داشتیم
به شمارشون با یک خط رایتل تماس گرفتم و بعد شماره رو خاموش کردم قصدم مزاحمت نبود فقط میخواستم جویای حال او باشم
و با یک خط دیگر از طرف یکی از بستگان در واتساپ به او پیام دادم و سعی کردم با طرف دوست صمیمی باشم نه اینکه وارد رابطه ی احساسی بشیم که در اخر هم نظرم تغییر کرد و دیگر به اون شخص پیام ندادم
بخاطر چند مزاحمتی که داشتم طرف خطش رو عوض کرد
چند روز قبل با یه خط دیگر با شماره اش تماس گرفتم جواب نداد و اون شخص با خط جدیدش به خطی که تماس گرفته بودم زنگ زد و من جواب ندادم
شمارش رو سیو کردم و فهمیدم که خط جدیدش هست و در مورد روزهای اعتراضات نگران حال او بودم چون طرف نظامی هستش واقعا دلم عین سیر و سرکه میجوشید
شمارش رو به دوستم دادم و گفتم پیام بده ببینم حالش خوبه یا نه که فردای اون روز طرف فهمیدش دوست منه به شماره خونمون زنگ زد و من رو تهدید کرد و گف گوشیرو بده مادرت دوست ندارم زنگ بزنم پدرت شر درست بشه
من هم گفتم نیس و اینا مکالممون به اتمام رسید
بعد طرف به دوستم گفته بود که من از محرم از دوستت شکایت کردم و پروندش در حال طی کردن مراحل اداریه
ایا اون شخص میتونه از من شکایت کنه؟ من مدرک هاییم دارم که اون شخص به من تهمت زده و حرف های مثبت 18 داشته
اگر اون شخص شکایت کنه به حبس محکوم میشم یا در کانون اصلاح و تربیت مورد تربیت قرار میگیرم یا با تعهد کتبی ازاد میشم؟
من قصدم به هیچ عنوان مزاحمت نبوده صرفا شوخی و نگرانی بوده

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر توهین در پیامها بوده و اوهم توهین کرده هردو مجرم هستید و مبلعی جریمه می شوید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر مجازات حبس نخواهید داشت
و نگران نباشید

الهام پیشگر

سرکار خانم الهام پیشگر :

سلام در صورت تشخیص توهین در دادگاه ، جزای نقدی

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

با توجه به ماده 641 قانون مجازات اسلامی هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک ماه تا شش ماه محکوم خواهد شد.

این قانون شامل اینستاگرام، تلگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگر نیز می شود.

بدین ترتیب فرد خاطی قابل ردگیری و تعقیب قضایی می باشد.
لذا موضوع برای شما باید بررسی شود.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

در هر صورت قابل پیگیری است ولی اگر ارتباط خود را به کلی قطع کنید و احساس ندامت داشته باشید و سابقه کیفری نداشته باشید، مجازات کاهش میابد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر توهین اثبات شود شما محکوم به جزای نقدی میشوید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مجازات آن جزای نقدی است اصولا

1: در اصل کلی تنها سایت یا برنامه های قابل ردیابی هستند که سرور آنها داخل کشور باشد.

2.اگر سروری در ایران نباشد چند حالت به وجود می اید الف) یک جرم بدون شاکی می خواهیم رسیدگی کنیم چون هیچ گونه سروری وجود ندارد قابل ردیابی نیست ب) دارای شاکی خصوصی می باشد که شاکی اسکرین شات همراه خود می آورد در این صورت اصطلاحا از شرکت های asp استعلام اخذ می شود و ip فرد مورد نظر اخذ می شود.

و از طریق ip اطلاعات اشتراک و داده تا شش ماه اخذ می شود یعنی متوجه می شویم که وارد کدام سایت شده است.

ولی هم اکنون به متن پیام ها چه در با وجود اکانت و حذف اکانت قابل دستیابی نیست.

و جرائم که هم اکنون کشف می شود اصطلاحا از طریق مهندسی اجتماعی و رصد فضای مجازی می باشد.