مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست مجدد اعسار به تقسیط زندانی

با سلام و درود
یک محکوم مالی پس از دستگیر و روانه زندان شد ولی در دوران مرخصی از زندان دادخواست اعسار به تقسیط داد و مورد پذیرش شد. محکوم علیه بجای پیش پرداخت معین شده در حکم تقسیط متواری گردید که پس از مدتی دستگیر و زندانی شد دادخواست تعدیل داد اما رد شد.
حال محکوم علیه پس از اخذ مرخصی از زندان مجددا دادخواست اعسار داد و همزمان با گذاشتن وثیقه آزاد شد.
1- ایا اجرای احکام میتواند بدون اجرای حکم تقسیط قبلی محکوم علیه را با وثیقه ازاد کند؟ با استناد به کدوم قانون ؟
اجرای احکام میگوید محکوم علیه گواهی اعسار آورده و برابر قانون با وثیقه ازاد شده تا حکم اعسار مجدد اخذ شود؟!!!
2- ایا حکم اعسار به تقسیط گذشته باطل شده و قابلیت اجرایی ندارد (چون محکوم علیه به ان عمل ننموده )
یاداوری میگردد محکوم علیه برای جلوگیری از تاخیر و تعدیل فقط یک قسط از اقساط ماهانه را پرداخت نمود اما از مبلغ پیش پرداخت حکم تقسیط خودداری کرد و متواری شد
قاضی اجرای احکام نسبت به زندانی کردن محکوم علیه بدلیل اینکه دادخواست مجدد اعسار به تقسیط داد تمرد کرد و گفت قانون دست مارو بسته مگر از مرکز استان دستوری مبنی بر حبسی محکوم علیه بگیرم
3- در دادخواست مجدد محکوم علیه به شعبه رسیدگی کنند به اعسار بعنوان اعسار به تقسیط نگارش شده اما شعبه رسیدگی کننده این دادخواست را بعنوان " تعدیل اعسار" منظور نموده
از وکلای محترم تقاضای چگونگی راه حل برای خنثی کردن این موضوع مورد تمنا میباشد

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

خیر نمی تواند مگر با پذیرش حکم تعدیل

پرسشگر :

با سلام مجدد و تشکر از پاسختون :
اما دادورز اجرای احکام گفته محکوم علیه گواهی اعسار آورده و ما برابر قانون چون وثیقه گذاشته ازاد کردم تا نتجیه اعسار اعلام گردد؟!!! گفت این مورد خلاف قانون نیست بلکه خلای قانونی هست
گفتم بنابراین حکم اعسار قبلی چی میشود ؟ گفتند چون اعسار قبلی حال شده و محکوم علیه اعسار مجدد داده .....گقتم اصل بر اجرای حکم هست محکوم علیه هرچه دلش بخواهد میتواند ارایه کند اما نباید مانعی در اجرای حکم تقسیط گردد مگر اینکه حکم جدیدی مثلا حکم تعدیل بگیرد .... اگر اینجور باشه خب این رویه میشه برای زندانی خاطی که با هر بار ارایه اعسار وثیقه بزاره بیاد بیرون !!!!! من اعتراض خود را به قاضی اجرای احکام دادم اما بایگانی کرد از وکلای محترم و با تجربه می پرسم چه راه حلی برای این موضوع پیشنهاد می کنند ؟ باید چکار کنم تا جلوی ترفند محکوم علیه را بگیرم ؟ بنظر میرسه بعضی از قاضی ها و روسای دادگستری اعمال سلیقه در رسیدگی پرونده دارند مثلا ضمایم اعسار محکوم علیه از طرف شعبه صادر کننده به من دادند مشاهده نمودم که دو نفر شهود برای اعسار تعرفه نموده از طرفی در احضاریه شعبه نوشته شده تعدیل اعسار ... گفتم اگر این تعدیل اعسار باشه باید چهار شهود تعرفه بشه گفتند خیر با 2 شهود هم قابل رسیدگی هست ؟!!!!

جناب آقای توحید جلایری نیا:

پرسشی دیگری در رابطه با حکم اعسار مطرح هست اینکه : ایا در اختیار قاضی رسیدگی کننده به اعسار هست که بنا به درخواست خوانده اعسار نسبت به اخذ ضمانت پرداخت اقساط ماهانه در رای صادره گنجانیده شود؟ یعنی خوانده اعسار با توجه به سابقه متواری بودن و دستگیری معسر اشاره نماید و از قاضی صادره کننده در جلسه دادرسی و قبل از صدور حکم تقسیط درخواست کند در رای خود ضمانت یا اخذ وثیقه برای پرداخت اقساط ماهانه معسر قید نماید - ایا قاضی چنین اختیاراتی دارد که به تقاضای خوانده توجه کند؟

پرسشگر :

با تشکر از جناب اقایی : جناب اقایی تاکنون پاسخی قانع کننده بابت پرسش اولم دریافت نکردم زندانی که حکم تقسیطش حال شده ( چون پیش پرداخت معین شده درحکم را نپرداخته ) مجددا تقاضای اعسار کرد و با گذاشتن وثیقه ازاد شد .. به قاضی اجرای احکام اعتراض کردم اما نامه اعتراضم بایگانی کرد باید به کجا رجوع کنم؟ ایا این امر خلاف مقررات نیست؟ اگر اینطور باشه زندانی هربار تقاضای اعسارمیده و با یک وثیقه از حبس ازاد هست ؟!!!

محمود  سالاركريمي

محمود سالاركريمي :

استان :

سلام دوست گرانقدر.گرفتن وثیقه به سود شما خواهد بود.اگرچه محکوم علیه میتواند دوباره درخواست تعدیل اقساط را بدهد