مشاوره حقوقی رایگان - قرار منع تعقیب چک مفقودی

با سلام
بنده برای مفقودی چک به دفتر خدمات الکترونیک مراجعه و شکواییه مفقودی چک را پر کردم. با دستور دادستانی و دادیار برای مسدودی به بانک مراجعه کردم و هزینه آن را پرداخت کردم و بانک به من گفت چک ها مسدود شده است.
بعد از سه روز ابلاغیه الکترونیک با عنوان قرار منع تعقیب به علت اینکه وجه کیفری شامل این موضوع نمی شود دریافت کردم
اکنون نمیدانم که چکها بعد از قطعی شدن قرار منع تعقیب دیگر مسدود نیستن و قابل پرداخت خواهند بود یا خیر و اصلا به چه دلیلی این قرار صادر شده است
در این صورت که یابنده چک میتواند به راحتی آن را وصول کند
و بنده هم یک هزینه ی اضافی و بیهوده داده ام
آیا این قرار برای تمام پرونده های مفقودی چک صادر می شود یا فقط برای پرونده های خاص؟

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

با سلام
طبق ماده 14 قانون صدور چک ابتدا شما باید به بانک مربوطه مراجعه و بدلیل مفقودی چک تقاضای مسدود کردن حساب را بنمایید. فرم بانک را که پر و امضا نمودید بانک موظف است به مدت یک هفته حساب را مسدود نماید . پس از یک هفته اگر نامه مراجع قضایی مربوطه را به بانک ارایه ننمایید بانک از حساب رفع مسدودی مینماید.
ولی در مورد مراجع صالح برای پیگیری مفقودی چک رویه دادگاها مختلفه ولی در هرحال یا شورای حل اختلاف آن منطقه یا دادسرا ی آن محل باید بپذیرد .

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

چنانچه رفع مسدودی شده حساب خود را کارسازی نمایید