مشاوره حقوقی رایگان - خرید آپارتمان نوساز که سند آن هنوز آماده نیست

سلام
من میخواهم یک آپارتمان نوساز خریداری کنم که هنوز پایان کار و سندش آماده نیست، و مالک 90 درصد ثمن معامله را میخواهد که کلید تحویل بده و بعد از آماده شدن سند، آنرا بنام کنه..
سوال من اینه که:
1. آیا پرداخت ثمن معامله تنها با نوشتن یک مبایعه نامه در دفتر املاک کار درستی هست؟
2.اگر مالک این ملک رو با همین روش به افراد دیگه ای هم بفروشه، تکلیف چیه؟
3. وقتی ملک سند نداره اصلا چجوی هویت مالک اصلی قابل تشخیص هست؟
4. آیا میشه مبایعه نامه رو با کد رهگیری تنظیم کرد؟
ممنون از راهنماییتون

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

به هر حال در اینگونه معاملات آپارتمان های نو ساز ریسک وجود دارد. روال تنظیم مبایعه نامه است و گرفتن چک ضمانت .

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

چنانچه شما حتی روی یک کاغذ سفید هم قولنامه رو بنویسید و مالک و 3 تا شاهد. تاکید میکنم 3تا شاهد پای اون رو امضا کنن و کپی از اسناد پرداختی داشته باشین در هر دادگاهی قابل پیگیری و شکواییه علیه فروشنده هست. حال اینکه قولنامه رسمی اتحادیه املاک حالت رسمی تری به این امر داده و قضات دادگستری وقتی شما قولنامه رسمی به همراه امضای 3 تا شاهد عاقل و بالغ رو بهشون ارایه بدید .دیگه استعلامی مبنی بر صحت قرارداد از شما نمیخوان واسه. و همچنین در قراردادهای مشارکت که در ان اپارتمانها به فروش میرسه حتما حتما باید مالک زمین هم پای قرارداد رو به همراه سازنده امضا کنه که این امر اهمیت بسیار زیادی در مراجع قضایی داره که حتی در بعضی موارد چنانچه قرارداد مشارکت بصورت پنجاه درصدی باشه و مالک زمین پای قرارداد رو امضا نکرده باشه میتونه از طریق دادگاه معامله رو باطل اعلام کنه.بهر حال شما بد به دلتون راه ندین اولا که قراردادتون اگر امضا 3 تا شاهد پاش باشه و همچنین امضا مالک زمین هم پاش باشه در صحت سلامت کامل بسر میبره و همچنین تا انتقال قطعی سند دیگه پولی رو پرداخت نکنید. موفق و منصور باشید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
متاسفانه خرید آپارتمان های این چنینی واجد ریسک می باشد ولی می توانید با انشای قرارداد در قولنامه های رسمی و شهادت شهود در صورت نیاز از خودتان دفاع کنید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
1_ خیر
2_ انتقال مال غیر است و سالها باید در دادگاه تردد کنید تا قضیه را ثابت کنید
3_ اصل سند مادر را رویت نمایید و قرارداد مشارکت در ساخت و سایر موارد مندرج در آن را به دقت مطالعه نمایید تا سهم فروشنده را دریابید
4_ بله

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اسناد ومدارک جهت اظهارنظر دقیق حقوقی موضوع از جوانب مختلف قابل بررسی می باشد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله مانعی ندارد به شرطی که در مبایعه‌نامه به صورت دقیق تنظیم بشود و تمام شروط در مبایعه‌نامه ذکر بشود
و تاریخ تسلیم آپارتمان و تاریخ انتقال سند رسمی و محل دفترخانه برای انتقال سند و
ضمانت اجرا عدم تسلیم و عدم انتقال سند مالکیت در موعد مقرر و تعیین وجه التزام روزانه عدم انجام تعهد و عدم تسلیم و عدم انتقال سند مالکیت در موعد مقرر
و .... در مبایعه‌نامه ذکر بشود

و باید مبایعه‌نامه حتما همراه با کد رهگیری باشد

و باید سند مالکیت زمین و پروانه ساخت و ... به نام سازنده باشد و مالکیت سازنده محرز گردد
و ...

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
مبایعه نامه با کد رهگیری تنظیم می شود ولی اگر فروشنده قصد کلاهبرداری داشته باشد می تواند یک واحد را به چند نفر انتقال دهد و حتی ممکن است اصلا مالک نباشد
شما می توانید از فروشنده بخواهید سند ملک را به شما نشان دهد و می توانید به میزان سهم خود از فروشنده بخواهید به شما وکالت بدهد.
توجه داشته باشید که معاملات بیشتر ساختمان های نوساز با مبایعه نامه تنظیم می شود.