مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت نرم افزار تولید شده در شرکت

سلام.
3 سال پیش با یکی از دوستان یه شرکت سهامی خاص تاسیس کردیم که در حوزه فناوری اطلاعات و طراحی وبسایت فعالیت می‌کند (میکرد).
سهام شرکت بصورت مساوی بین من و ایشان تقسيم شد و ما جمعا بیش از 99 درصد سهام را در اختيار داریم ( البته 2 نفر دیگر هم سهامدار خرد هستند)
من مدير عامل شركت و عمدتا امور اداری را انجام میدهم بعلاوه تخصص در حوزه الکترونیک
و ایشان رئیس هیات مدیره و مدیر فنی شرکت و عمدتا کارهای برنامه نویسی و طراحی وب رو انجام میدادند.
به دلیل اینکه هر دو سهامدار اصلی شرکت هستیم هیچ حقوقی از شرکت دریافت نمیکردیم و هیچ قرارداد انجام کار یا پروژه ای با شرکت بصورت مستقل نداریم (صرفا سهامدار و عضو هیات مدیره هستیم) .
ایشان مدت 3 ماه است بعد از یک مشاجره از شرکت رفته و هیچ کاری (وظایف محوله) انجام نداده (در گزارش بازرس شرکت موضوع منعکس شده)
در حال حاضر ایشان به دلیل اینکه برنامه نویس پروژه های شرکت بوده، مدعی مالکیت نرم افزارها و وبسایت های تولید شده و حتی به دلیل اینکه به اکانت شرکت دسترسی داشته برخی از دامنه های شرکت رو از مالکیت شرکت خارج کرده و به حساب شخصی خودش منتقل نموده.
لطفا در صورت امکان به چند سوال من پاسخ دهید
1- مالکیت نرم افزار های تولید شده با شرکت است یا ایشان؟
2- اگر با شرکت است برای اقامه دعوی نیاز به تامین دلیل با جلب نظر کارشناس برای دعوای مالکیت هست یا نه؟
3- آیا می‌توان به جرم سرقت یا خیانت در امانت از ایشان شکایت کرد؟
4- متاسفانه به دلیل ترک شرکت توسط ایشان شرکت به مرحله انحلال رسیده و ضرر هنگفتی متحمل شده (زیان انباشته دارد) آیا می‌توان از ایشان مطالبه خسارت نمود؟
سپاس

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بهتر است با یک وکیل متخصص در امور مذبور مشورت کنید بستگی به مفاد قرارداد دارد در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درخواست مشاوره نمایید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود قابل شکایت و پیگیری است اقدام نمایید
بدیهی است هر مدعی یا شاکی می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود