مشاوره حقوقی رایگان - عدم تمکین و شغل و ادامه تحصیل

با سلام
همسر بنده بعد 14 سال زندگی مشترک شاغل شد و از زمان شاغل شدنش نسبت به انجام وظایفش در منزل کوتاهی نمودند و با توجه به قبولی در دانشگاه البته بدون اجازه من، قبل شروع مهر و تشکیل کلاس خودشون فهمیدن چون شاغلن و باوجود ادامه تحصیل هم عملا نسبت به تمکین به مشکل میخورد بدون اجازه بنده با بردن تمام وسایل شخصی (البته جهاز نبردن) ترک منزل نمودند که بنده با ارسال ابلاغیه خواستار بازگشت به منزل شده ولی ایشان چون نمیخواد برگردد(شفاهی به من گفتن باید از طرف من درخواست طلاق داده شود تا از شرط تنصیف اموال بهره مند شود) پس طبیعتا نمیخواهد ناشزه شود در پاسخی سراسر کذب بنده را نسبت به عدم دادن خرجی و دعوا و ضرب و جرح (البته بدون مدرک و شکایت کیفری) و اخراج توسط من از منزل و ... مشروط به دادن تعهد من و سپس بازگشت اعلام نمودندکه بنده دیگر هیج اقدامی نکردم.
حال بعد از5 ماه همچنان برنگشته (با تشخیص خودم مبلغی نفقه ماهانه واریز میکنم)
چون عدم تمکین ایشان واقعا بخاطر شغل و ادامه تحصیل است مطمنم اگر دادخواست تمکین بدهم (چون میخواهد به تمام حق وحقوق خود برسد و نمیخواهد ناشزه شود) برمیگردد
درست هست که شغل و تحصیل ایشان منافاتی ندارد ولی آیا میتوان در همان دادخواست اشاره به اصل مشکل که بخاطر شغل و تحصیل است و مطمنا در صورت بازگشت مشکل حل نمیشود
ایشان را از شغل و ادامه تحصیل منع کرد؟؟

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام و احترام
در صورتی میتوانید این عمل را انجام دهید که شغل و تحصیل ایشان مخالف شأن و مصلحت خانوادگی باشد

علي صبحي

جناب آقای علي صبحي :

با سلام دادخواست الزام به تمکین مطرح نمایید