مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه خسارت وارده بر مورد اجاره

سلام بنده یک واحد آپارتمانی را اجاره دادم و مستاجر تخلیه کرده اما چون به عین مستاجره خسارت وارد کرده بنده یک چک 50میلیونی بابت تخلیه و 2میلیون پول نقد به عنوان ودیعه از او دارم و پول برق و گاز و شارژ ساختمان و آب را برای 1ماه پرداخت نکرده و 12 روز نیز پس از انقضای موعد اجاره تخلیه نموده که بنده اجاره بها آن 12 روز را نیز می خواهم که هنوز پرداخت ننموده است آیا اجرت المثل 12 روز نیاز به نظر کارشناس دارد یا اینکه می توان بر مبنای اجاره بها مذکور در اجاره نامه آن را تعیین نمود و خواسته مطالبه اجرت المثل 12 روز را با ارجاع به نظر کارشناس بنویسم یا خواسته مطالبه اجرت المثل را بر مبنای اجرت المسمی مقرر در اجاره نامه در قسمت خواسته بنویسم؟ و اینکه نیاز به تامین دلیل برای خسارات می باشد و برای تامین دلیل باید درخواست بدهم یا دادخواست؟ و عنوان دادخواست تامین دلیل چیست؟ چون هر چه گشتم فقط دادخواست تامین دلیل تعدی و تفریط و یکی هم دادخواست تامین دلیل خسارت وارده به آپارتمان را یافتم که به نظر مربوط نیست و آیا می توان همه خواسته ها را در یک دادخواست مطرح کرد یا اینکه درخواست تامین دلیل جداگانه لازم است؟در قسمت خواسته عنوان خواسته هایم باید چه باشد؟؟؟و اینکه متن درخواست تامین دلیل خسارات وارده به عین مستاجره چه باید بنویسم و کلا چه مدارکی لازم است مرجع صالح کجا می باشد و باید به دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کنم؟یا پیش رییس دادگستری بروم یا شورای حل اختلاف؟ لطفا راهنمایی فرمایید؟

پاسخ ها :

بهجت  اسماعيلي

سرکار خانم بهجت اسماعيلي :

سلام. اگر توافق دارید از مبلغی که نزد شماست اجاره بها را بر مبنای اجاره قبلی کسر نمایید اما اگر توافقی نیست به دفتر خدمات قضایی مراجعه نمایید خود انان دادخواست را برای شما تهیه می نمایند و اگر خسارت تاخیر در قرارداد اجاره تعیین نموده اید می توانید خسارت را نیز مطالبه نمایید به جای اجاره بها و تعیین کارشناس در این مورد لازم نیست.میزان خسارات وارده به اپارتمان را کارشناس باید تعیین نماید اما اگر کارتان با توافق جلو رود برای شما بهتر است .