مشاوره حقوقی رایگان - آیا سختی و زیان آوری به شغل پرستاری(کارشناس) در شرکت های صنعتی تعلق می گیرد.

باسلام و خسته نباشید.
احتراماً اینجانب 14 سال متوالی در شرکت صنعتی (... ...) که خصوصی بوده با مدرک کارشناسی پرستاری در درمانگاه (بهداری) آن مشغول به فعالیت هستم. حال از حضور سروران گرامی سوال دارم اینکه آیا شغل اینجانب جزء شغلهای سختی و زیان آور است و چگونه بازنشستگی پیش از موعد به اینجانب تعلق می گیرد؟ در صورت مثبت بودن جواب سوال آیا می توان برای 14 سال تقاضای سختی کار نماییم؟

باتشکر فراوان

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سوال شغل پرستاری حتی به عنوان اشتغال در کارگاههای تولیدی و صنعتی (چه رسد به درمانگاه) جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی گردد .

پرسشگر :

باسلام و خسته نباشید
احتراماٌ اینجانب به مدت دوسال در سالهای 1381 الی 1383 در اداره بهداشت زندانهای شهرستان لاهیجان (استان گیلان) مشغول به فعالیت بود م که در این دوسال بیمه نبوده و برای اینجانب بیمه بازنشستگی رد نشده است . در سال 1390 از اداره زندانها به اداره کار شکایت کرده و رای اداره کار جهت ملزم کردن اداره زندان به سوابق بیمه در این دوسال را گرفتم و نامه را تقدیم تامین اجتماعی استان نمودم اما تا به امروز این امر محقق نشده است . در هر بار مراجعه به تامین اجتماعی ، حرف تامین اجتماعی این است <<که یک فرمی است که باید اداره زندانها آنرا امضاء کرده و قبول نمایید که حاضر هست پول بمه را بپردازد و تا وقتی اداره زندان زیر با نرود سابقه بیمه به شما تعلق نمی گیرد>> حال وظیفه من چیست در حالیکه رای اداره را گرفته ام؟آیا باید از اداره زندان شکایت کنم یا از تامین اجتماعی؟

پرسشگر :

باسلام و خسته نباشید محضر جناب آقای گنجی
احترماً در پیرو سوال و جواب قبلی جهت (سختی و زیان آور بودن شغل پرستاری) خواهشمنداست نظرات جنابعالی در مورد این دو مطلب چگونه می باشد؟ خواهشمنداست ، مطالب تاذ آخر خوانده شود.دبیر کل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی در گفتگوی تلفنی با رادیو سلامت مطرح کرد:
1- نحوه بازنشستگی پرستاران
مدیر کل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی در گفتگوی تلفنی با رادیو سلامت نحوه بازنشستگی پرستاران با توجه به موضوع مشاغل سخت وزیان آور را تشریح کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، مهندس سید محمد علی جنانی گفت: هیئت وزیران در سال ٦٨ در مصوبه ای، مشاغل پرستاری، بهیاری و کمک بهیاری را جزو مشاغل سخت و زیان آور اعلام کرد.
وی با بیان اینکه در این مصوبه با دو گروه شغلی روبرو هستیم، افزود: پرستاران، بهیاران و کمک بهیارانی که شاغل دستگاههای اجرایی نظیر وزارتخانه ها وسازمان هستند و در قالب قانون نحوه بازنشستگی جانبازان، شاغلان مشاغل سخت و زیان آور، معلولین عادی و ناشی از کار مصوب مجلس، مشاغل خود را احصاء و تقاضای سخت وزیان آوری شغل خود را اعلام کنند.
مهندس جنانی ادامه داد: پرستاران این بخش بیمه شده تامین اجتماعی هستند اما تحت پوشش قانون کار نیستند و لذا تقاضای بازنشستگی آنها باید به موافقت بالاترین مقام آن دستگاه برسد و به سازمان تامین اجتماعی ارسال شود.
مدیر کل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی گفت: پرستاران، بهیاران و کمک بهیاران دستگاههای اجرایی در موقع بازنشستگی ٥ سال سنوات ارفاقی می گیرند و همچنین باید حداقل ٢٠ سال سابقه خدمت در شغل پرستاری را داشته باشند و حداقل دو سوم دوره کاری خود را در مشاغل سخت وزیان آور طی کرده باشند.
وی با اشاره به ماهیت شغل پرستاری به درجه یک، دو و سه افزود: به ترتیب به هر سال یک ماه، دو ماه، ٣ ماه تا حداکثر ٥ سال ارفاق تعلق می گیرد.
مهندس جنانی به گروه دوم پرستاران اشاره کرد و گفت: پرستارانی که در بخش خصوصی مشغول به کار هستند و مشمول قانون کار و قانون تامین اجتماعی هستند، می توانند تقاضای سخت وزیان آور بودن شغل خود را به ادارات کل کار تقدیم کنند و به ازای یک سال ٦ ماه تا حداکثر ١٠ سال ارفاق و بدون شرط سنی بازنشسته شوند.

باتشکر فراوان
ارادتمند شما ------ پسندیده

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

این شغل در شمار مشاغل سخت نیست

یک وکیل

سلام" پاسخ سوال دوم : آنچه در جراید و رسانه های عمومی به نقل از مقامات مسئول در خصوص مطالبی که عنوان نمودید مطرح می شود با آنچه در آئین نامه کارهای سخت و زیان آور موضوع ماده 52 قانون کار مصوب 1371/09/29 مصوب است متفاوت است و ارتباطی به یکدیگر ندارند . جهت اطمینان بیشتر از دریافت پاسخ سوال خود می توانید به اداره بیمه مربوطه مراجعه و استعلام بگیرید .

یک وکیل

ادامه از متن قبل - آخرین آئین نامه هیأت وزیران در مورد کارهای سخت و زیان آور مصوب 1385/12/26 می باشد که در حال حاضر قابلیت اجرا دارد .

یک وکیل

با سلام پرسشگر محترم
با توجه به نوع سوالات شما نیازمند مشاوره حضوری هستید
از آنجا که بنده هم در لاهیجان اقامت داشته در صورت تمایل و مشاوره میتوانین به دفتر بنده مراجعه نمایید
با تشکر