مشاوره حقوقی رایگان - کیفیت و ارزش شهادت زن در دادگاه کیفری

از فردی به اتهام تهدید شکایت کردم، شاهد من یک نفر زن بود. اما وکیل متهم در لایحه خودش نوشته است که شهادت زن قابل قبول نیست.

آیا شهادت زن در دادگاه کیفری قابل قبول نیست؟؟ بر اساس چه تبصره و قانونی این وکیل محترم چنین فرمایشی ایراد داشته اند؟

آیا نظر ایشان در این مورد را قبول دارید؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اصولاً جنسیت شاهد، بسته به مورد اتهام فرق دارد, اگر در امور مالی است باید از شهادت دو نفر مرد استفاده شود و در امور حدود و تعزیرات شهادت چهار زن ملاک است

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اگر بینه شرعی است که در قانون‌مجازات شهود و جنسیت آنها را اعلام کرده و شاهددتنها دلیل است دو زن مساوی یک مرد یا یک زن و سوگند.در غیر این صورت در کنار سایر دلایل بررسی میشود.

یک وکیل :

با سلام متاسفانه برابر قوانین فعلی ارزش هادت بانوان نصف ارزش شهادت آقایان است و حد نصاب شهادت شهود برای اثبات حداقل دو نفر شاهد مرد است لذا اگر یک آقا هم شاهد شما میبود بازهم این ایراد وارد بود.

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

قابل قبول است و کاملا بستگی به نظر قاضی دارد

فرزانه سحرخیزان

سرکار خانم فرزانه سحرخیزان :

برای نتیجه بهتر از شهود دیگر که در صحنه بودند هم استفاده کنید یا اگر فیلم از صحنه جرم دارید ارائه دهید

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام، بنابر ماده 199 قانون مجازات اسلامی حد نصاب شهادت در کلیه جرایم از جمله تهدید که تعزیری میباشد ، دو شاهد مرد است

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

سلام
بله برای همه جرایم باید دو شاهد مرد شهادت دهند و شهادت یک زن پذیرفته نمیشود.
مؤید باشید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام و عرض ادب شهادت باید به حد نصاب برسد در اینجا به حد نصاب نرسیده است

فاطمه خان احمدی

سرکار خانم فاطمه خان احمدی :

شهادت در خصوص هر مورد باید به حد نصاب قانونی برسد اما شاهد شما به عنوان اماره قانونی قابل پذیرش است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بنابر ماده 199 قانون مجازات اسلامی حد نصاب شهادت در کلیه جرایم دو شاهد مرد است

جواد سلیمانی

جناب آقای جواد سلیمانی :

حداقل دو شاهد مرد نیاز هست

الهه حسینی

الهه حسینی :

بستگی به نظر قاضی دارد و در خیلی از موارد نیز پذیرفته شده است

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
شهادت یک زن در جرایم تعزیری پذیرفته نیست ولی به عنوان مطلع اظهاراتش پذیرفته می شود و در کنار سایر قرائن می تواند به علم قاضی کمک کند و قاضی رای را مستند به علم خود نماید .

روح الله مشتاق زاده

جناب آقای روح الله مشتاق زاده :

برای اثبات دعاوی کیفری باید حداقل دوشاهد مردیا دوزن ویک مرد ویا چهار زن باشند. شهادت زن هم قابل قبول است ومنظور وکیل شهادت یک زن به تنهایی اثبات کننده نیست نه اینکه بکلی قابل قبول نباشد

محمدابراهیم قموشی

محمدابراهیم قموشی :

شهادت بایدنصاب قانونی روداشته باشد
ومهم این هست که مواردجرح رونداشته باشه شاهدالباقی به قاضی ارتباط داره که بپذیره یا نه
وصحبت طرف مهم نیست دراین مورد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام در صورتی که قاضی به علم برسد حکم صادر میکند

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اصولا برای اتهام تهدید شهادت دونفر مرد قابل قبول است ویا شهادت یک مرد و دو زن

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
ربطی ندارد نهایتا می تواند بعنوان علم قاضی قابل توجه باشد

فريدون  طاهري

فريدون طاهري :

با سلام شهادت زن در دادگاه کیفری قابل قبول است ومشکلی ندارد

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

ورود در موارد شهود بر پايه شرع مي باشد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

زنان هم می توانند شهادت دهند و شهادت آنها قابل قبول است ولیکن شهادت به عنوان بینه شرعی و دلیل باید دارای شرایطی باشد از جمله شرایط تعداد افراد شهود است که شهادت دو زن شهادت یک مرد محسوب می شود بنابراین وقتی تعداد شهود زن ها کمتر از حد نصاب باشد دیگر شهادت به عنوان بینه شرعی محسوب نمی شود بلکه صرفا شهادت اماره است و در کنار سایر امارات و دلایل برای دادگاه قابل قبول خواهد بود.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
مطابق ماده 199 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 نصاب شهادت در کلیه جرائم دو شاهد مرد است.

سجاد یاوری

جناب آقای سجاد یاوری :

با سلام... خیر این طور نیست... بسته به موضوع شهادت، حد نصاب شهود متفاوت می باشد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

دفاعیات مناسب با اتهام نیاز است داشتم شهود همراه با باقی دلایل منجر به صدور حکم شایسته است