مشاوره حقوقی رایگان - خیار غبن و خیانت در امانت

سلام و خداقوت

اینکه اگر به کسی وکالتنامه تام برای فروش زمین داده باشیم و زمین رو کمتر از ارزش واقعی همون روز فروخته باشه (یعنی قیمت هر متر زمین حدود 5 هزارتومان بوده که باتوجه به مبلغی که به ما داده شده هرمتر370تومان تسویه شده) معامله سال 1388 انجام شده. از طریق خیار غبن میتونم اقدام کنم علیه کسی که بهش وکالت دادیم و امین خودمون کردیم ؟

آیا این فرد خیانت در امانت مرتکب شده؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید متن وکالتنامه و مفاد ان بررسی شود تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

برای خیانت در امانت باید عنصر سپردن محرز شود وگرنه دعوا رد میشود

مجید حق شناس

جناب آقای مجید حق شناس :

سلام خیر از طریق خیارغبن نمیتوانید اقدامی نمایید زیرا اعمال خیار غبن فوری است و باتوجه به تاریخ معامله که در سال 88 بوده عملا خیار غبن ساقط شده است. از طریق خیانت در امانت هم نمیتوانید اقدامی انجام دهید زیرا اصلا موضوع خیانت در امانت نیست. شما میتوانید با اثبات اینکه وکیل مصلحت موکل را رعایت ننموده و مبیع را به قیمت نازل در ان زمان فروخته از طریق حقوقی اقدام نمایید البته نیاز به بررسی دقیق موضوع و مدارک میباشد

علی غزاله

جناب آقای علی غزاله :

سلام خیر امکان فسخ به لحاظ گذشت زمان ممکن نیست.خیارغبن بعدازعلم به اون فوریه

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام تحت عنوان عدم مصلحت وکیل می توانید شکایت کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر با توجه به گذشت 13 سال از زمان معامله ، امکان ابطال معامله وجود نخواهد داشت

زیرا طبق قانون ، اعمال خیار غبن ، فوری است

ولی به علت عدم رعایت مصلحت
موکل ، میتوانید دادخواست به طرفیت وکیل اقامه نمایید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
متاسفانه خیر نمی توانید پیگیری نمایید

فريدون  طاهري

فريدون طاهري :

با سلام بسته به نوع وکالت دارد ،در صورتی که اختیار تام داشته باشد شما نمیتوانند ادعایی کنید

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

میتوانید صرفا از ایشان به دلیل عدم رعایت غبطه و مصلحت طرح دعوی کنید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

از ایشان به دلیل عدم رعایت غبطه و مصلحت طرح دعوی کنید

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

اگر حق مراجعه به ایشان و دادن تسویه حساب درج شده باشد بله می توانید

روح الله مشتاق زاده

جناب آقای روح الله مشتاق زاده :

مدت زمان زیادی گذشته واحتمالا دادخواست شما رد خواهد شد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بستگی به متن وکالت نامه دارد

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

خيار غبن فوري است علاوه بر اينكه وكيل داراي استنابه و اختيارات لازم و كافي بوده است
خيانت در امانت هم مصداق ندارد

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربرگرامی اولاخیر از طریق خیارغبن نمیتوانید اقدامی نمایید زیرا اعمال خیار غبن فوری است و باتوجه به تاریخ معامله خیار غبن ساقط شده است.
ثانیا از طریق خیانت در امانت هم نمیتوانید اقدامی انجام دهید زیرا اصلا موضوع خیانت در امانت نیست. و مشمول مرور زمان نیز گشته
ولیکن شما میتوانید با اثبات اینکه وکیل مصلحت موکل را رعایت ننموده و مبیع را به قیمت نازل در ان زمان فروخته از طریق حقوقی اقدام نمایید البته نیاز به بررسی دقیق موضوع و مدارک میباشد

صادق طلعتی دلیر

جناب آقای صادق طلعتی دلیر :

با سلام ابتدا بایستی مدارک وکالت نامه و قولنامه فروش زمین بررسی شود که خیارات اسقاط نشده و یا اختیار فروش به هرمبلغی را نداده باشید

میتوان دادخواست الزام به پرداخت حساب دوران وکالت تقدیم کنید

خیانت در امانت در این جریان رخ نداده است

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر بتوانید ثابت کنید که الان متوجه شدید شاید بتوانید چون 13 سال گذشته

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با توجه به گذشت مدت طولانی دیگر امکان اقامه هیچ نوع دعوی حقوقی و کیفری نیست...

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
وکیل باید مصلحت موکل خود را رعایت کند در غیر اینصورت اقدامات وکیل غیرنافذ خواهد بود.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

بعد از مرور زمان بعید است نتیجه دلشته باشد