مشاوره حقوقی رایگان - خودداری موجر از استرداد ودیعه و خسارت به وسایل مستاجر

سلام من آپارتمانی را یکساله اجاره کردم و مبلغ 50میلیون به موجر پرداخت کردم ولی بعد از 7 ماه به دلیل شرایط بد خانه چون در شمال کشور بود و شرایط راه و آب بدی داشت نتوانستم بمانم و با توافق موجر قرار شد مستاجر دیگری پیدا و جایگزین کنم بعد از مدتی به دلیل قیمت بالایی که تعیین شده بود کسی پیدا نشد و من خانه را تخلیه کرده و یسری وسایلم را نبردم و موجر بعد از چند روز گفت کلید را به بنگاه بده تا خانه را اجاره بدهد و رهن را پس بدهد من همینکار را کردم و از بنگاه رسید تخلیه گرفتم.موجر قراردادی با مستاجر جدید نوشته ولی آنرا امضا نکرده و کلید را از بنگاه گرفته و در بنگاه دیگر قرارداد امضا کرده و بعد از 2ماه به من زنگ زده بیا حساب و کتاب کنیم بعد از کلی صحبت ها یک لیست کاغذی دستنویس بمن نشان داده و ادعا میکند 25میلیون خرج خانه کرده و من خسارت زدم و من خانه را رنگ کردم و... و وسایل من را هم بدون اطلاع بنده از خانه خارج کرده و در خیابان ریخته و شکسته. و در پیامی که داده نوشته من خسارت را کم کردم و 5میلیون که باقیمانده پولت هست را واریز کردم و تسویه کردم باهات!!
سوال من این است:
:1-با توجه به اینکه من در حال حاضر اصفهان زندگی میکنم و بنگاهی همان جا حاضر به شهادت شده میتوانم در دادگاه اصفهان شکایت کنم؟
2-به دلیل اینکه من خسارت ادعایی ایشان را به خانه وارد نکردم و عکس دارم از خانه قبل از رنگ کردن ایشان و وسایل من را خسارت زدن میتوانم شکایت خیانت در امانت کنم و هردو دادخواست مطالبه ودیعه و خسارت وسایلم و خسارت تاخیر پرداخت را در آن درخواست کنم؟

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

باید در دادگاه محل اقامت خوانده و قرارداد شکایت مطح شودمنتها از دفتر خدمات قضایی شهری که هستید می توانید شکایت خود را به دادگاه مربوطه ثبت کنید.دوم شما هنگام تخلیه باید تامین دلیل میکردیدتا نظر کارشناس را در مورد تخلیه کامل و کم و کیف تحویل منزل ارائه میکردید در هر حال بار اثبات دعوا با شماست.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

دعوا در صلاحیت محل اقامت خوانده است و بابد تامین دلیل شود تا میزان خسارات بررسی شود

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
خیر امکان پذیر نیست و باید در دادگاه محل اقامت خوانده پیگیری کنید

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی اولا خیر مرجع صالح محل اقامت خوانده و تنظیم قرارداد است ثانیا پیشنهاد میگردد دادخواست مطالبه وجه ودیعه را بطرفیت ایشان و مطالبه خسارت نمایید تا در صورت ادعای ورود خسارت به منزل بار اثبات ادعای ورود خسارت با مالک باشد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر طبق قانون موجر حق ندارد مبلغ خسارات را از مبلغ رهن کسر نماید مگر با دستور مقام قضایی

شما بلافاصله اظهارنامه برای موجر ارسال نمایید

و سپس دادخواست مطالبه مبلغ رهن و خسارت وجه التزام تأخیر در انجام تعهد را مطرح نمایید