مشاوره حقوقی رایگان - اختلاف متراژ مساحت آپارتمان

با عرض سلام
بنده در دی ماه سال 96 یه آپارتمان آماده به صورت مبایعه نامه در بنگاه مشاور املاک خریداری کردم که چون به علت آماده نشدن سند در مبایعه نامه متراژ آن با نوشتن حدود 88 متر ثبت شد. حال معلوم شده که حدود 73 سانتی متر بر متراژ اضافه شده است یعنی 73/88 و این موضوع در مبایعه نامه قید نشده است به علت آنکه با فروشنده به صورت شفاهی در مورد محاسبه کم و زیاد شدن متراژ بر اساس قیمت پایه داخل متن مبایعه نامه توافق صورت گرفته است. حال فروشنده مدعی است که اضافه متراژ باید بر اساس قیمت روز محاسبه شود. حال سوال اینجاست که این ادعای فروشنده قانونی است ؟ و با توجه به این که سند در موقع معامله آماده نبوده است آیا میتوان به ماده 7 قانون پیش فروش ساختمان مصوب سال 1389 استناد کرد و محاسبه همان قیمت پایه موجود در متن مبایعه نامه در زمان خرید باشد؟

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

با سلام
در صورتیکه در قرارداد توافق دیگری نکرده باشید ، بله باتوجه به ماده 7 قیمت همان قیمت در قرارداد ملاک است نه قیمت روز ملک .

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

صدر و ذیل سوال شما با هم منطبق نیست

چنانجه بصورت پیش فروش خریداری نموده اید

با توجه به قلمرو زمانی قانون و ایین نامه اجرایی

ان و ضعف ها و مشکلات اجرایی ان تابع ضوابط

خاص قانون و ایین نامه اجرایی ان و چگونگی تهیه

و تنظیم اسناد رسمی ان در محضر میباشد

و چنانچه بصورت اماده معامله کرده اید دو صورت دارد

بستگی به مبایعه نامه شما دارد چنانچه بصورت کلی و

تحت قیمت معلوم و معینه خریداری نموده اید یک حکم دارد

و چنانچه بر حسب جزئ از کل خریداری نموده اید یک حکم دیگر

ودر حکم اول رای صائب با فروشنده و در حکم دوم با خریدار است

در ضمن قیمت و ارزش مساحت اضافه تابع مفاد قراردادی است