مشاوره حقوقی رایگان - ظهرنویسی در چک جدید

سلام
ببخشید من پشت چک یکی از دوستانم که چک صیادی جدید هست امضا کردم ولی در سیستم ثبت نشده فقط امضای من پشت چک هست میخواستم بدونم آیا من مسئولیتی بابت امضای پشت چک دارم؟
دارنده چک در صورت برگشت زدن میتواند از من هم شکایت کند؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دارنده چک بعد از برگشت اگر قصد اخذ اجرائیه داشته باشد صرفا می تواند علیه صادرکننده اقدام کند به این جهت که طبق قانون اخذ اجرائیه صرفاً علیه صادر کننده ممکن است.
ولی اگر قصد مطالبه پول چک از ضامن را داشته باشد و همچنین اگر قصد گرفتن خسارت تاخیر چک را داشته باشد می تواند علیه ضامن و صادر کننده دادخواست مطالبه وجه بدهد و از طرفی ر کدام که مال شناسایی کرد توقیف کند.
و اگر مالی شناسایی نشد می تواند حکم جلب ضامن یا صادر کننده را بگیرد.