مشاوره حقوقی رایگان - ظهرنویسی چک

سلام خدمت وکلای گرامی
چکی بدون تاریخ در وجه شخصی بنام علی در سال 91 صادر شده.
ع. چک را ظهرنویسی کرده و در همون سال 91 به ح. انتقال واگذار کرده است.
تاریخ زیر امضای ع. آقا، مبین این ادعا هست.
ح. در سال 93 به چک تاریخ گذاشته و اقدام کرده است.
سوال اینست آیا تعهد ظهرنویس از تاریخ 91 مندرج در زیر امضای خودش محاسبه خواهد شد یا تاریخی که ح. در سال 93 به چک گذاشته؟؟
ممنون میشم جواب بدید

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
به صرف آنچه در سوال آمده است
مسولیت ظهر نویس منتفی و ساقط شده است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به اینکه چک مشمول مرور زمان شده امکان مطالبه خسارت تاخیر وجود ندارد و دارنده چک صرفاً می تواند اصل وجه چک را مطالبه کند.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اصولا از تاریخ مندرج در چک
چک مشمول مرور زمان نیز شده است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

چک شامل مرور زمان شده و دیگر وصف تجاری ندارد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سوال شما دقیق طرح نشده است از زمان سررسید قابلیت مطالبه دارد فرقی نمیکند صادرکننده آن را امضا کرده است یا طرف مقابل

نجم الدین سپهوند

نجم الدین سپهوند :

سلام
از تاریخ صدور چک مسولیت تضامنی برقرار هست

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

چک از تاریخ سررسید قابل اقدام است، مسئولیت ظهر نویس از تاریخ سررسید است ، درهر حال مسئولیت ظهر نویس زمانی است که دارنده چک ظرف 15 روز از تاریخ سررسید چک را به بانک محال علیه ببرد و اگر برگشت خورد ظرف یک سال اقدام به طرح دعوی نماید .

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام در صورتی که بعد از یکسال از تاریخ صدور طرح دعوا شود ظهرنویس مسولیتی ندارد