مشاوره حقوقی رایگان - وقف اماکن مذهبی

بسمه تعالی.
سلام علیکم...
(الف)یکی از سادات روستای ما زمینی را به متراژ هزار متر وقف نمود به حضرت امام حسین ع به نیت احداث حسینیه در سال 1347
(ب)پدر بزرگ ما در آن زمین حسینیه ای نود متری بنا نمود در سال 1349
(ج)پس از فوت پدربزرگمان در سال 1363 در کنار حسینیه مذکور مکانی ساخته شد شامل سه طرف دیوارکشی و سقف ایرانیتی به صورتی که از لحاظ ساختار معماری شامل سقف و کف و بدنه هیچ اشتراکی با حسینیه مذکور نداشتند
(د) در سال 1394 با نیت احداث حسینیه جدید مکان ایرانیتی که در جنب حسینیه قدیمی ساخته شده بود و در بند (ج) هم به آن اشاره شد به صورت کامل تخریب گردید و اینجانب حسینیه ای را به متراژ 260 متر بنا نمودم که از نظر معماری و طرح و نقشه و اجرا به صورت کاملا مستقل از حسینیه پدربزرگم میباشد
((سوال اول)) آیا اینجانب به عنوان بنیانگذار حسینیه جدید اختیار این را دارم که حسینیه جدید را به صورت شرعی و قانونی وقف حضرت سیدالشهدا ع نمایم.
((سوال دوم)) اگر اختیار وقف را داشته باشم خواهشمند است توضیح بفرمایید با وجود اینکه این دو حسینیه قدیم و جدید در کنار هم هستند و حسینیه جدید بخش مردانه و حسینیه قدیم قسمت خواهران میباشد، نحوه تعامل و همکاری میان گردانندگانشان چگونه باید باشد؟

پاسخ ها :

یک وکیل

اگر زمین 1000 متری وقف شده کل ملک وقف است و احداث بنا در آن موجب ایجاد حق جدید برای شما یا دیگری نمیشود . اگر ملک موقوفه متولی دارد که همان متولی اقدامات قانونی را انجام میدهد وگرنه باید به اداره اوقاف شهرستان موضوع را مطرح تا شما یا شخص صلاحیت دار دیگری را بعنوان متولی نصب و امور وقف انجام شود.