مشاوره حقوقی رایگان - دریافت خسارت و اجرت المثل ایام تصرف

در سال 95 بازپرس بدلیل شکایت من مبنی بر فروش مال غیر حکم توقیف خودرو سمند مدل 95 را صادر ولی خریدار دوم نسبت به رفع توقیف ماشینی که با شکایت من توقیف شده بود اقدام میکند! که با درخواست من به بازپرس در خصوص اینکه خریدار دوم خود را بجای شاکی (من ) جا زده، بازپرس ذیل درخواست با قید عبارت با بررسی سوابق خودرو میبایست تحویل شاکی میشد مجددا حکم به توقیف ماشین میدهد ولی خریدار دوم حاضر به تحویل خودرو نبود و علی رغم اطلاع از باطل بودن قراردادش (حتی حضور در جلسات دادگاه) تا سال 98 که حکم قطعی مبنی بر رد مال توسط متهم به من صادر شد حاضر به تحویل خودرو نبود و بعدا مشخص شد خریدار دوم پس ار رفع توقیف خودرو با علم به اینکه متهم اصلی یا فروشنده ای که من شاکی اش بودم جوابگوی خسارت است در طول سه سال استفاده ( بعد از رفع توقیف غیر قانونی خودرو توسط خریدار دوم ) خریدار دوم مبلغ اقساط خودرو ( 20 میلیون تومان) را که متعهد بوده پرداخت نکرده ( چون میدانست که قراردادش که بعد از قرارداد من منعقد شده باطل است مفاد آن را انجام‌نداد ) که با جرائم می شود ( 20 15 جریمه لیزینگ و 7 میلیون تخلف رانندگی و خسارت به بدنه خودرو ناشی از تصادف و ... ) ضمنا خودرو پس از تصادف و شکایت لیزینگ توقیف شد وگرنه علی رغم حکم قطعی در سال 98 نیز ماشین را تحویل نمیداد
اکنون جهت بحث خسارتی که خریدار دوم با رفع توقیف غیر قانونی اش به من وارد کرده از جمله جریمه لیزینگ و خسارت بدنه و مدل و اجرت امثل ایام‌ تصرف چه کنم ؟
آیا همه اینها را باید متهم پرونده پرداخت کند
آیا خریدار دوم که با آزاد کردن خودرویی که بازپرس در سال 95 به صراحت اعلام نموده تحویل شاکی ( من )‌ شود جرمی مرتکب نشده ؟ و با این کار باعث تضییع حقوق من نشده
( می توانست از همان سال 95 و مثل من با شکایت از متهم خواستار احقاق حقش شود ؟ لطفا راهنمایی بفرمایید چگونه از خریدار دوم و همچنین متهم اصلی که به رد مال و تحمل یکسال حبس محکوم گردیده جهت رد مال و اینکه اجرت المثل ایام تصرف با متهم اصلی است یا خریدار دوم که با اطلاع در سال 95 اقدام به آزاد سازی خودرو نموده و بدنه را تخریب کرده ؟
ضمنا جهت نوشتن دادخواست یا شکوائیه جهت تحویل به دفاتر الکترونیک قضایی برابر تعرفه در خدمت هستم. ممنون

پاسخ ها :

یک وکیل

باید وکیل بگیرید .

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

با سلام
شخصی که فروش مال غیر نموده است ضامن است .

پرسشگر :

یعنی در خصوص آزاد کردن خودروی توقیف شده توسط خریدار دوم ( قاضی خودرو را در سال 95 جهت شکایت من توقیف کرده بود ) هیچ جرمی واقع نشده ؟؟
قاضی ذیل متن دادخواست من که از چگونگی رفع توقیف ماشین توسط خریدار دوم به کلانتری نوشته بر اساس سوابق خودرو می بایست تحویل شاکی ( من ) میگردید دوباره توقیف شود ( من در متن دادخواست نوشته بودم خریدار دوم خودش را بجای من معرفی کرده چون امکان دیگری جهت آزاد سازی خودرو وجود نداشت ) آیا یک نوع کلاهبرداری به حساب نمی آید یا کلانتری به عنوان سهل انگاری .....
لطفا راهنمایی کنید

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با نظر همکار ارجمندم موافقم

علی زارع آب باریک

جناب آقای علی زارع آب باریک :

باسلام به علت فروش مال غیر ایشان ضامن است بنابراین به علت پیچیدگی موضوع نیازمند وکیل است