مشاوره حقوقی رایگان - رد مال غیر منقول - اسناد معارض

با سلام و سپاس فراوان از مطالب مفید شما
زمینی را در سال 1393 در منطقه مسکونی فاقد بنا طبق الزامات قانونی و استعلام های ثبت و شهرداری خریداری نمودم و اکنون دارای سند مالکیت می باشم.
با خبر شدم که فردی از صاحبان 5 ید (دست) قبلی ( اولین مالک زمین) ، اقدام به فروش این ملک به صورت عادی (دست نوشته نموده- دست نوشته در هیچ دفترخانه ای ثبت نشده ) و پس از آن این ملک را به صورت رسمی واگذار کرده که ادامه زنجیره واگذاری رسمی پس از ستعلام های ثبت و شهرداری به بنده رسیده است.
فردی که دارای دست نوشته است به مراجع قانونی شکایت کرده و فروشنده را در دادگاه کیفری به فروش مال غیر و رد مال محکوم کرده است.
متهم دوران حبس خود را گذرانده و اکنون شاکی در دادگاه حقوقی علیه بنده که آخرین مالک زمین می باشم و کلیه افراد قبل من که سند رسمی داشته‌اند، شکایت و درخواست ابطال سند نموده است.
خواستم ببینم در چنین شرایطی آیا قانون سند رسمی را باطل و حکم به سند دست نوشته می دهد؟
آیا امکان دارد دادگاه (قاضی) حکم به ابطال سند رسمی ندهد و «رد مال» را از متهمی که اقدام به فروش مال غیر نموده طلب نماید یا «رد مال» الزاماً به معنی برگرداندن اصل مال می باشد؟
با تشکر از شما

پاسخ ها :

عادل بابایی

عادل بابایی :

سلام معمولا در این موارد دادگاه حکم به رد ملک میدهد و شما هم باید به نفز قبلی رجوع نمایید ...البته اختلاف نظر هم هست و به نظر بنده نظر دوم صحیح است یعنی باید حکم به پرداخت ثمن شود و نه ملک

کرم حسین یاری فیروزآباد

جناب آقای کرم حسین یاری فیروزآباد :

سلام اساساً چون سند طرف عادی است لذا طبق اصل تاخر حادث تاریخ آن بعد از تاریخ سند شما محسوب می گردد بنابراین دادگاه باید دعوی ابطال سند را رد کند، و طرف می تواند مطالبه ثمن و غرامت بکند.

پرسشگر :

با سلام و تشكر از نظرات شما،

دادگاه كيفري فروشنده ٥ يد قبل را به رد مال و فروش مال غير محكوم كرده و خالا شاكي از بنده شكايت كرده و سند عادي قبل از سند رسمي بنده تهيه شده است.

ممنون ميشم جزييات را مطالعه و كمكي كنيد

پرسشگر :

جناب اقاي بابايي با سلام

متشكرم از پاسخ شما،

در چه مواقعي دادگاه حكم به پرداخت ثمن ميدهد؟ و اصل مال را طلب نميكند؟

با احترام

پرسشگر :

سلام جناب آقای حسین یاری فیروزآباد،

اصل تاخر حادث را امکانش هست توضیح بفرمایید.

با تشکر از شما

کرم حسین یاری فیروزآباد

جناب آقای کرم حسین یاری فیروزآباد :

اصل تاخر حادث به این معنا است که سندی که تاریخ آن مشخص و محرز است(در این مثال سند شما چون رسمی است) تاریخ آن دقیق و خدشه ای بر آن وارد نیست، اما سند طرف مقایل چون عادی است بنابراین تاریخ آن نسبت به اشخاص ثالث قابل استناد نیست زیرا ممکن است این تاریخ را بعداً تعیین کرده باشند لذا در چنین مواردی سند عادی علی رغم اینکه تاریخ آن قبل از تاریخ سند رسمی باشد اما از نظر حقوقی تاریخ آن بعد از تاریخ سند شما محسوب می گردد و فرض بر این است که تاریخ آن بعد از تاریخ سند شما ایجاد شده است(تاخر حادث)