مشاوره حقوقی رایگان - احکام خیارات

با سلام
در غالب خیارات حق فسخ است غیر از خیار عیب که می تواند ارش بگیرد؛ در صورتی که صاحب خیار فسخ معامله را بپذیرد چند سوال مطرح است:
الف) اگر تحویل مبیع مستلزم هزینه هایی باشد مثل تخریب بخشی از ساختمان و ... این هزینه ها از به عهده کیست؟

ب) ایا خریدار می تواند به استناد اینکه برگشت عین مستلزم ضرر است به جای عین مال، مثل ان را بدهد؟

ج) اگر فروشنده کالا، خود نصاب ان هم بوده است. در صورت فسخ ایا باید فقط ثمن کالا را برگرداند یا اجرت نصب و هزینه های جانبی حتی کرایه ماشین را هم باید به خریدار برگرداند چون همه اینها در ضمن یک معامله بوده است؟

اگر ماده قانونی پیرامون این سوالات در خاطرتان هست را متذکر شوید ممنون می شوم.
با تشکر

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

الف» باید دادخواست تامین دلیل تا این موضوع با کارشناسی مشخص شود
ب» استرداد مال است که بر تسلیم عین مال است اما اگر امکان آن موجود نباشد و یا این که مستلزم ضرر باشد می‌تواند به قیم و یا مثل آن پرداخته شود
ج» باز هم تامین دلیل به کمکتان می آید ها کارشناس میزان خسارت و مبلغ برآورد شده آن را تعیین کند