مشاوره حقوقی رایگان - توهین، افترا، هتک حرمت و تهمت به عدم باکرگی و پاکدامنی چه مجازاتی دارد؟

با سلام؛ برادر بنده با چهل سال سن به دلایل متعددی از جمله ضعف اجتماعی و بحران های روحی و ... از پدر و مادر سالخورده ام پول زور دریافت می کند و قصد دارد خانه ای که در آن زندگی می کنیم را به مالکیت خودش دربیاورد. از اینرو چون با مخالفت بنده مواجه می شود با فحاشی و عربده کشی و تهمت به عدم پاکی و باکرگی قصد تخریب شخصیت بنده را در همسایگی دارد تا مجبور به سکوت شوم. چگونه می توانم از برادرم شکایت کنم؟ آیا با مراجعه به پزشک مربوطه و دریافت برگه سلامت و باکرگی می توانم از او شکایت کنم؟ از آنجا که شاهدی جز خانواده ام وجود ندارد و ممکن است به دلیل علاقه فرزندی از این اقدام من حمایت نکنند آیا می توانم جلوی این بی حرمتی را بگیرم؟ و اینکه مجازات چنین فردی چه خواهد بود؟

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
بله می توانید شکایت کنید
رابطه خویشاوندی از موانع شهادت محسوب نمی شود وشمامی توانید خانواده تان را جهت شهادت به دادسرا معرفی کنید همچنین باید الفاظ وکلمات بررسی شود

یک وکیل

مهم در شکایت اثبات ادعا هست. اگر شاهد نداشته باشید یا در تحقیق محلی همسایگان به نفع شما شهادت ندهند مسلما شکایت شما رد میشود.در هرحال مجازات افترا یا تهمت حبس و مجازات توهین جزای نقدی یا شلاق هست.