مشاوره حقوقی رایگان - خرید ملک . ایا فروشنده حق فسخ را دارد؟

با سلا خدمت وکلای زحمت کش و شریف .
بنده اپارتمانی خریداری کردم به قیمت یک میلیارد و صد هزار تومن . بنده 800 میلیون را نقدا تقدیم فروشنده نموده ام و داخل مبایه نامه نوشته شده و امضا کرد . مابقی ثمن 300 میلیون تومن هست که در تاریخ مقرر در دفتر خانه باید پرداخت نمایم .
سوال من این است ؟ اگر در روز مقرر در دفتر خانه نتوانم 300 میلیون را پرداخت کنم (با تاخیرچندروز بعد میتوانم پرداخت کنم حدود دو هفته )
در همان روز ایشان میتواند معامله را فسخ نمایید ؟ ینی اگر گواهی عدم حضور از دفتر خانه بگیرد میتواند فسخ قرارداد کند یا خیر ؟
لازم به ذکر هست که داخل مباعیه نامه بصورت چاپی نوشته شد کلیه خیارات ازجمله خیار غبن فاحش و افحش ولو به علا درجه بجز خیار تدلیس با اقرار طرفین اسقاط گردید.

در داخل مبایعه نامه برای هر روز تاخیر به تعهد دویست هزار تومن نوشته شده .
سوال دوم
ایا با گواهی عدم حضور میتواند فسخ قرارداد کند یا فقط میتواند خسارت روزانه را دریافت کند؟ ممنون میشوم به صورت کامل و ساده توضیح دهید؟
سوال سوم
با گواهی عدم ضور چه کاری میتواند انجام دهد؟

پاسخ ها :

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

اگر در قرارداد قید شده است که در صورت عدم پرداخت 300 تومان فروشنده حق فسخ دارد بله
شرایطی که تایپی هست اگر شرط دست نویسی خلاف آن وجود داشته باشد شرط دست نویس ملاک است لذا برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر بهتر است قرارداد توسط وکیل مطالعه شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده صرفا می تواند خسارت تاخیر روزانه را که در قرارداد قید شده مطالبه کند و امکان فسخ قرارداد با این شرایط وجود ندارد.
اگر شرط میشد که در صورت عدم پرداخت الباقی ثمن فروشنده حق فسخ دارد در این صورت می توانست قرارداد را فسخ کند که در قرارداد شما شرط فسخ قید نشده است.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر در قراداد قید نشده باشد که درصورت عدم پرداخت بقیه بهای منزل توسط خریدار معامله قابل فسخ است در این صورت فروشنده با گواهی عدم حضور نمی‌تواند بیع را فسخ کند فقط میتواند خسارت روزانه بگیرد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر در قرارداد حق فسخ پیش بینی شده باشد بله وگرنه خیر ایشان فقط می‌تواند طرح دعوای مطالبه کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

محمدهادی پورسینا

جناب آقای محمدهادی پورسینا :

با سلام چنانچه فروشنده حق فسخ نداشته باشد نمی تواند معامله را فسخ نماید و صرفاً می تواند به استناد شرط مندرج در قرارداد و گواهی حضور خود در دفترخانه اقدام به مطالبه باقیمانده ثمن و خسارت تأخیر نماید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام مدارک و مستندات شما می بایست مورد بررسی قرار بگیرد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
نیاز به بررسی مدارک و مستندات مربوطه است.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطلب ارسال شده توسط شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با سلام
چنانچه حق فسخ بابت عدم حضور درج نگردیده باشد ، صرفا خسارت تاخیر تادیه تعلق میگیرد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
مبایعه نامه را با دقت بخوانید اگر در مبایعه نامه نوشته شده باشد که تاخیر در پرداختها موجب حق فسح است یا معامله منفسخ می شود.
در صورت حتی یک روز تاخیر فروشنده می تواند معامله را فسخ نماید .

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی در صورتی که در مبایعه نامه قید شده باشد که در صورت تاخیر در پرداخت یا عدم حضور فروشنده حق فسخ دارد و برای فسخ نیز زمان تعیین شده باشد بله متاسفانه حق فسخ دارند ،
گواهی عدم حضور در خصوص اعمال حق فسخ در صورت وجود و نیز اخذ تاخیر روزانه است .

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
در صورتی که در مبایعه‌نامه ذکر شده باشد که در صورت عدم پرداخت باقیمانده ثمن معامله ، قرارداد قابل فسخ میباشد فروشنده میتواند معامله را فسخ نماید

ولی اگر در مبایعه‌نامه ذکر نشده باشد قرارداد قابل فسخ نیست
ولی فروشنده میتواند خسارت وجه التزام روزانه را مطالبه نماید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سوال شما چند بعد دارد که باید هر کدام را تک تک بررسی و بعد نظر قطعی داد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

فقط میتونه خسارت بگیره شما روز موعود حتما برو دفتر خانه

ساغر صمیمی فر

سرکار خانم ساغر صمیمی فر :

درود میتواند خسارت روزانه دریافت کند

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

اظهارنظر مستلزم بررسی مبایعه نامه است

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

باید قرارداد مابین شما بررسی گردد و در صورت خسارت روزانه برای هر روز تاخیر شما با پرداخت آن میتوانید خانه را تحویل بگیرید و امکان فسخ برای طرف وجود ندارد اما در صورتی که ضرر و زیان ناشی از پشیمانی یا عدم پرداخت به موقع اقساط در قرارداد همراه با ضمانت اجرای فسخ یا انفساخ قرارداد وجود داشته باشد کاری نمیتوان کرد