مشاوره حقوقی رایگان - آوردن کلمه امانت در مبایعه نامه خرید و فروش خودرو

باسلام
چند روز پیش ماشینم که صفر بود و به صورت وعده ای سه ماهه فروختم به بنگاهداری که در قولنامه همه چیز نوشته شدو مبلغ را با سررسید سه ماهه در چکی نوشت چک صیادی بود و ثبت کردند و بنده هم تایید کردم اما در توضیحات قولنامه نوشته بود تا زمانی که پول ماشین کامل پرداخت نشود ماشین پیش خریدار امانت هست ، الان که نگاه قولنامه کردم متوجه شدم .لطفا پاسخم رابدید که خریدار از این جمله منظورش چی بوده وآیا خواسته کلک بزند لطفا راهنماییم کنید تا سند نزدم به نامش ممنونم

پاسخ ها :

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

سلام
سند را تا زمان تسویه حساب کامل انتقال ندهید، و لاشه مدارک هم تحویل خریدار ندهید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید قرارداد شما بررسی شود و نیاز به گفتگوی متقابل است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود العقود تابعه للقصود.
مفاد قرارداد حائز اهمیت است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده و قیمت خودرو به نظر مشکلی پیش نمیاد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر مبلغ ثمن معامله را پرداخت کرده اید میتوانید دادخواست تحویل مبیع بدهید

محمدهادی پورسینا

جناب آقای محمدهادی پورسینا :

با سلام احتمالاً منظور از این عبارت آن بوده که در صورت عدم انجام معامله و انحلال قرارداد منعقده، دیگر شما نتوانید مطالبه اجرت المثل ایام تصرف خریدار را کنید و اینکه ید خریدار، امانی محسوب شود نه ضمانی و صرفاً در صورت تعدی یا تفریط مسئول شناخته شود.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام بهتر است که قرارداد خود را به رویت یک وکیل برسانید

مرصاد پوراعتضاد

جناب آقای مرصاد پوراعتضاد :

اظهار نظر نیاز به بررسی مدارک و مستندات دارد.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
این جمله می تواند چالش داشته باشد و به این معناست که ماشین را در مقام بیع تحویل مشتری نداده اید و مشتری فعلا امین است لذا در صورتی که در اثر قوه قاهره مثل سیل و زلزله و احیانا سرقت از بین برود شما مسئول تحویل اتومبیل در مقام بیع هستید .

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با سلام
به نوعی بیع موجل میباشد و در این مدت مالکیت خریدار بر مال مستقر نخواهد شد و منوط به تادیه کامل ثمن معامله توسط خریدار گردیده است ، و در ضمن از آنجا که هنوز خودرو امانت میباشد در نزد خریدار ، نامبرده نمیتواند نسبت به فروش و یا انتقال آن به هر عنوان به دیگری اقدام نماید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی مبایعه نامه نوعی انتقال مالکیت است و به محض امضا خریدار مالک مبیع می شود و شما در خصوص ثمن معامله صرفا می توانید اقدامات لازم را انجام دهید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام ذکر این جمله در قرارداد به نفع خریدار میباشد و ممکن است در آینده مشکل ایجاد شود

ساغر صمیمی فر

سرکار خانم ساغر صمیمی فر :

درود خیر مشکلی پیش نمی آید تا زمانیکه خریدار مبلغ را کامل به شما نپردازد مالک خودرو نمی باشد و ماشین در ید ایشان امانت است‌.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

خوبه به نفع شماست تا پول چکها نقد نشده هم میتونید سند نزنید و هم اینکه میتونید فسخ کنید

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

آثار شرط به این صورت است که در صورت تعدی و تفریط خریدار و از بین رفتن ماشین میتوانیدآن رامطالبه کنید و اگربر اثر قوه قاهره خودرو از بین برود مستحق آن نخواهید بود و در صورت عدم انعقاد کامل قرارداد و فسخ آن شما مستحق اجرت المثل نخواهید بود با این حال قرار داد و شروط آن به طور کامل باید بررسی گردد