مشاوره حقوقی رایگان - دیه کارگر کارخانه

سلام
تاریخ1401/11/12 کارگر افغانی نگهبان در اتاق کارخانه مواد شیمیایی بعد از 4 روز حالت تهوع فوت میکنه ساعت‌10 شب همون روز نگهبان دیگر او را به دکتر برده و پزشک خصوصی مسمومیت غذایی تشخیص داده و پس از تهوع بیش از حد فوت کرده که سه روز طبق گزارش نگهبان دیگر حالت تهوع داشته.آگاهی نگهبان دیگر را 4 روز بازداشت و گزارش پزشکی قانونی مسمومیت با مواد نفتی گزارش و نگهبان آزاد میشود.متوفی کارت اتباع خارجی 3 ماه منقضی داشته و سه ماه در کارگاه بوده و بیمه تامین اجتماعی نبوده ولی بیمه مسئولیت بی نام دارد. در ایران یک برادر و یک عمو و مجرد می‌باشد ولی اطلاع دیگری از پدر یا خانواده احتمالی در دسترس نیست.
1-آیا کارفرما با توجه به اینکه در اتاق و خارج ساعت کاری بوده مقصر است ؟ چون مواد شیمیایی احتمالا خورده شده است و احتمال خوردن الکل صنعتی متانول به جای الکل اتانول می رود
2-هنوز شکایتی صورت نگرفته اگر شکایتی نباشد پرونده مختومه میگردد؟یا مدعی العموم و دادگاه و تامین اجتماعی می‌تواند شکایتی مطرح کند و اصولا چون بیمه نبوده حریمه ای از طرق تامین اجتماعی یا اداره کار موضوعیت‌دارد؟
3-مبلغ دیه چه سهمی خواهد بود کامل؟ یا سهمی از آن؟
4-با توجه به اینکه کل خانواده ایشان در ایران نیست اگر رضایت برادر گرفته شود امکان مدعی در آینده چگونه است اگر پدر متوفی دوباره در آینده مدعی شود؟
5-رضایت باید کجا گرفته ‌وثبت شود در دفترخانه کافی است؟ یا بهتر است در دادگاه ثبت شود؟
6- با توجه به اینکه به نظر می‌رسد گزارش پزشکی قانونی کمی از گزارش آگاهی‌ تاثیر گرفته و گفته شده گزارش سم‌شناسی سه ماه طول می‌کشد‌ بهتر هست تا آن زمان صبر شود ؟ و‌آیا به این گزارش می‌توان اعتراض کرد؟ متاسفانه بعد از به خاک سپردن دیگر تست و آزمایشی نمیتوان گرفت
با سپاس

پاسخ ها :

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

در در خصوص مقصر بودن کارفرما باید نظریه پزشکی قانونی بررسی شود و نوع اعلام نظر پزشکی قانونی میتواند به تشخیص مقصر بودن کارفرما کمک کند و در خصوص سوالات دیگر توضیحات بیشتری لازم است که نیاز به مکالمه متقابل دارد