مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست مطالبه وجه از طرف خواهان

سلام. یکی از من در شورای حل اختلاف استان یزد شعبه حقوقی شکایت کرده و دادخواستی مبنی بر مطالبه وجه داده، اما من در گیلان سکونت دارم، آیا من می توانم بر مبنای ماده 11 قانون آیین دادرسی‌مدنی درخواست عدم صلاحیت محلی دهم؟

پاسخ ها :

فرشید محمدزاده عربلو

جناب آقای فرشید محمدزاده عربلو :

با سلام ، با استناد به بند 1 از ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی با ایراد عدم صلاحیت لایحه به دادگاه ارسال فرمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام چون درباره شما حقوقی می باشد می بایست در محل سکونت شما یزد طرح دعوا نمایند مگر اینکه قراردادی وجود داشته باشد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بله با دلیل و مدرک بوسیله لایحه به صلاحیت محلی دادگاه ایراد بگیرید . آدرس خود در سامانه ثنا شهر محل سکونت خود باشد اگر نیست تغییرش دهید

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

اگر مطالبه وجه بابت چک و یا سفته باشد که مطابق قانون در صلاحیت دادگاه محل فرم خوردن چک �رد رسیدگی قرار می‌گیرد ولی کن اگر طلب و حساب کتاب عادی باشد شما می توانید به صلاحیت محلی شورای حل اختلاف ایراد بگیرید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام اصولا بله
دادگاه صالح اصولا دادگاه محل اقامت خوانده است و شما باید با تنظیم لایحه دفاعیه ، به صلاحیت مرجع قضایی ایراد بگیرید و درخواست ارجاع پرونده به مرجع صالح نمایید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

باید دید آدرس خوانده در ثنا چه ثبت شده و مبنای مطالبه وجه چیست؟ قرارداد و...؟

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

سوالتان ابهام دارد از یک طرف گفته شکایت کرده و از طرفی گفته دادخواست شورای حل اختلاف مطرح کرده است؟ در هر صورت اگر دادخواست مربوط به مطالبه وجه چک است می‌تواند در محل سکونت خوانده و محل وقوع عقد و محل در واقع گواهی عدم پرداخت چک اقامه دعوا کند

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

در مورد دعوای مطروحه اگر یک قراردادی بین طرفین منعقد بوده و این مطالبه وجه با استناد به اون قرارداد قابلیت وصول خواهد داشت که صلاحیت شورای گیلان وفق ماده 13 ق.آ.د.م محرز هستش ولی اگر نشات گرفته از قراردادی نیست که باید در محل اقامت خوانده که شما باشید مطرح بشه و میشه مورد ایراد شما قرار بگیره گرچه قانونگذار تشخیص یا عدم تشخیص رو بخود اون مرجع قضایی محول کرده

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر صلاحیت محلی رعایت نشده باشد می توانید با ارسال لایحه دفاعیات خود را مطرح و به صلاحیت دادگاه اعتراض کنید.
توجه داشته باشید که باید دفاعیات خود را مطرح کنید.

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،ازهمان محل خوددرگیلان به دفتر خدمات الکترونیک قضایی بروید،بنویسید من در شهرستان رشت سکونت دارم و باتوجه به اینکه دادگاهی صلاحیت دارد که خوانده درآن محل ساکن می باشد،لذادرخواست دادخواهی به صلاحیت دادگستری رشت مورد استدعا است.

یک وکیل

بستگی دارد ولی اصولا با اطلاعات داده شده درخواست انتقال مرجع رسیدگی به شهر محل سکونت خود دهید

ستاره عارف پور

سرکار خانم ستاره عارف پور :

بستگی داره دادخواست مطرح شده مبنی برچی باشه..چک.قرارداد.فاکتور.حواله..شما میتونین درخواست وبزارین ..شعبه مربوطه پس از بررسی در صورت نداشتن صلاحیت باصدور قرارعدم صلاحیت به شایستگی شعبه مربوطه اقدام مینماید

مراد حسن پور

جناب آقای مراد حسن پور:

سلام
مطالبه وجه از بابت چی بوده؟
اگر چک باشه دارنده متونه از محلی که چک برگشت زده اقدام کنه و یا اگر از بابت قرارداد باشه متونه از محل تنظیم قرارداد و یا محل اجرای قرارداد ادامه کنه باید بابت وجه رو اعلام کنید تا راهنمایی بهتر شود

رسول زارع

جناب آقای رسول زارع:

بستگی داره به اینکه مستند دعوی مطروحه چی باشه، مثلا اگر مستند طلب چک باشه شورای حل اختلاف محلی که چک در اونجا برگشت خورده صالح خواهد بود ولی اگر طلب مستند به سند عادی باشه محل اقامت شما صالح به رسیدگی خواهد بود

احسان چوبینه

جناب آقای احسان چوبینه :

سلام
بله مگر این که در قرارداد خلاف این ذکر شده باشد

یک وکیل :

با سلام و وقت بخیر
موضوع نیازمند بررسی است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله با ایراد عدم صلاحیت لایحه به دادگاه ارسال فرمایید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
علی القاعده دادگاه محل اقامت خوانده(گیلان)صالح به رسیدگی است مگر اینکه قراردادی وجود داشته باشد.

علی حسین کاظمی

جناب آقای علی حسین کاظمی :

اگر دعوی مطروحه مستند به چک و سفته واخواست شده یا قرارداد خاصی نباشد،می توانید ایراد عدم صلاحیت مطرح نمایید.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. مطالبه وجه در دادگاه محل اقامتگاه خوانده یعنی شما می بایست رسیدگی شود ودر صلاحیت دادگاه محل اقامتگاه قانونی شما رسیدگی می شود . مگر این که خواهان مستند خود را قرارداد فی مابین شما وخواهان که در محل یزد است مطرح کرده باشد و صرفا مطالبه وجه نباشد بهرحال به صلاحیت مرجع رسیدگی کننده معترض شوید تشخیص صلاحیت یا عدم صلاحیت با آن مرجع می باشد

علی قبادی

جناب آقای علی قبادی:

سلام
تا قبل از پایان اولین جلسه ایراد به صلاحیت محلی ایراد فرمایید.

زهرا نوری توران پشتی

سرکار خانم زهرا نوری توران پشتی:

سلام . درصورتیکه مطالبه وجه چک باشد دارنده می تواند در محل بانکی که چک برگشت خورده اقدام نماید.

احمد رضا کی پور

جناب آقای احمد رضا کی پور :

بستگی دارد که مطالبه مربوط به وجه چک بوده یا طلب عادی

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

دفاعیات خود را مطرح کنید.

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

ممکن است به استناد قراردادی باشد که در یزد تنظیم شده در این صورت علاوه بر محل اقامت خوانده یعنی گیلان شهر یزد نیز دارای صلاحیت محلی جهت رسیدگی می باشد با این حال می توانید ایراد عدم صلاحیت محلی نمایید

مرتضی کردی

جناب آقای مرتضی کردی :

اگر قرارداد در یزد منعقد شده باشه یا محل انعقاد قرارداد در یزد باشه ایراد عدم صلاحیت پیشنهاد نمیشود.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اصل بر محل اقامت خوانده می باشد و البته بسته به موضوع می تواند در محل انعقاد قرارداد و یا در خصوص چک محل اخذ گواهی عدم پرداخت و‌‌‌‌...اقدام نماید

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام و احترام کاربر گرامی بله میتوانید مستند به ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی ایراد عدم صلاحیت مطرح نمایید