مشاوره حقوقی رایگان - فروش ملک

با عرض سلام و احترام
سوالی داشتم از خدمت شما خیلی ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید.
حدود یک ماه قبل اینجانب به عنوان فروشنده ملکی را با قیمت 3 میلیارد در یک بنگاه املاک به شخصی فروختم. خریدار متعهد شد تا 30 بهمن نسبت به تسویه اقدام نماید. بنده شرطی را در معامله قرار دادم و در حضور شاهدان در قولنامه مکتوب کردیم که در صورت عدم تسویه در موعد مقرر معامله فسخ خواهد شد.
خریدار بعد از چند روز حدود یک چهارم‌ مبلغ رو به حساب من واریز کرد. در تاریخ یک اسفند از بنگاه به من زنگ زدن جهت مراجعه و گرفتن مابقی مبلغ. دو چک با مبلغ در مجموع دو میلیارد برای 6 و 7 اسفند ( یک هفته بعد از موعد قولنامه ) به من دادن و من به دلیل اینکه میخواستم با خریدار همکاری داشته باشم و زیاد سخت نگیرم چک ها رو قبول کردم و و نقد کردم. بعد از دو روز متوجه شدم اقایان خریدار و همچنین بنگاه، همان ملک را با قیمت چهار و نیم میلیارد و قبل از تسویه حساب با اینجانب به شخص ثالث فروخته اند و از شخص ثالث چک گرفته و همان چک ها به بنده داده و من ان ها را نقد و به حساب خودم واریز کرده ام.
ایا امکان شکایت از ان ها و لغو معامله وجود دارد؟
به 2 دلیل:
1. تفاوت فاحش بین قیمتی که به من دادن و قیمت فروش
2. فروختن ملک قبل از تسویه حساب با وجود اینکه در قولنامه قید شده که در صورت عدم تسویه در تاریخ مقرر، معامله لغو شود.

ایا دلیل کافی برای شکایت وجود دارد؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد و

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

متاسفانه چون بعد از موعد حق فسخ چک‌ها را قبول کرده و نقد کردید خیر نمی توانید فسخ کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. باید به شرایط مبایعه نامه فی مابین توجه شود . آیا شروط معامله از جمله خیار غبن را از خود ساقط کرده اید یاخیر؟ از سوی دیگر شما با دریافت چک ها و نقد کردن آن رضایت داده اید . پیشنهاد می شود به طور حضوری با یک وکیل دادگستری محل خود مشاوره و مدارک را به ایشان نشان دهید تا راهنمایی کامل صورت گیرد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر نمی توانید فسخ کنید چون با اقدام به نقد چک ها به طور ضمنی حق فسخ را از بین بردید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

با قبول و نقد کردن چک علیه خود اقدام کردید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله حتما شما باید بلافاصله ابتدا اظهارنامه مبنی بر اعلام فسخ ملک به علت خیار غبن افحش را ارسال نمایید
و بعد دادخواست تنفیذ فسخ بیع به علت خیار غبن افحش و خیار تدلیس و استرداد مورد معامله را مطرح نمایید و درخواست کارشناسی رسمی برای بررسی موضوع را نمایید و .‌..

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سوال شما یک ایراد اساسی دارد که نشان می‌دهد شما بدون حضور وکیل مجرب هیچ شانسی ندارید اینجا موضوع شکایت نیست موضوع طرح دعوی حقوقی است که باید مطرح شود که بعد از اشراف کامل به پرونده انجام میشود

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

خیر چنین امکانی وجود ندارد برای اخذ توضیحات تکمیلی پیشنهاد می شود مشاوره تلفنی داشته باشید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

اظهارنامه مبنی بر فسخ قرارداد بدهید متعاقبا دادخواست ارائه نمایید...

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

درخواست مشاوره و گفت گو نیاز دارد

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

درود بر شما � توجه به اینکه شما اقدام به دریافت دو فقره چک بابت تسویه حساب نموده اید و چک‌های را به بانک ارائه کرده اید و وجه آن را دریافت داشته اید لذا حق فسخ قرارداد را ندارید نکته دیگر آنکه اگر ملک ارزان شده بود هم شما هم اینگونه برخورد می گردید

فريدون  طاهري

فريدون طاهري :

معمولا در مبایعه نامه ها کلیه خیارات از جمله خیار غبن ساقط میشود ودر صورت وجود چنین شرطی امکان فسخ معامله وجود ندارد -دررابطه با حق فسخ هم با توجه به دریافت بعدی چکها ووصول انها بعید است به نتیجه برسید

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

با سلام و احترام
کاربر گرامی بله به استناد خیار عبن امکان فسخ معامله وجود دارد ولیکن با عنایت به فوری بودن خیار در اسرع وقت اظهارنامه ای مبنی بر فسخ معامله به استناد خیار غبن ارسال تأمین دلیل نمایید و سپس دادخواست تایید فسخ معامله مطرح نمایید

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

مدارک نیاز به بررسی دارد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
شما با دریافت چکهای جدید و وصول وجه آنها حق فسخ خود را ساقط کرده اید .
اما برای غبن فاحش یا افحش می توانید شکایت نمایید ولی چالش دارد چون ملک فروخته شده و ممکن است در حکم تلف محسوب شود