مشاوره حقوقی رایگان - ارث

با سلام و عرض ادب
خواهر اینجانب سهم الارث زمین پدریمان را به بنده داد و در تقسیم نامه مهر زد اما حالا بعد از 10 سال قصد رجوع از هبه دارد،
البته در متن تقسیم نامه به جای لفظ هبه از کلمه ی (واگذار گردید) استفاده شده، حالا آیا می شود از این کلمه با عنوان فروش استفاده کرد یا همان معنای هبه را دارد؟

با سپاس.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود العقود تابعه للقصود
عقد تابع قصد است اگر قصد باطنی که مقدم بر ظاهر است، معین ومشخص نگردد
عقد مطابق معنا عرفیه معنا می‌شود
موضوع نیازمند بررسی بیشتر است زیرا با
وجود عین موهوبه هبه اصولا قابل رجوع است مگر تحت شرایطی....

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام طبق قانون رجوع از هبه با شرایط خاص مقرر در قانون امکان دارد

اگر شما مدعی قرارداد بیع و فروش هستید باید فروش را اثبات نمایید و

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید ابتدا مشخص شود قرارداد در چهارچوب کدام یک از عقود معین بوده است. اگر هبه باسد رجوع از ان تحت شرایطی با وجود عین موهوبه ممکن است، اگر عقد بیع باشد شرایط و آثار متفاوتی دارد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

رجوع از هبه تحت شرایطی امکانپذیر است که باید آنرا ثابت کنند

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید تقسیم نامه و قرارداد فی مابین بررسی ضود

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام اینکه رجوع از هبه است یا واگذاری باید به قصد واقعی طرفین رجوع کرد باید اسناد و مدارک شما بررسی شود اصل بر هبه نیست و خلاف آن نیازمند اثبات است

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

اصل بر هبه نیست و خلاف آن نیازمند اثبات است که با رویت اسناد و مدارک شما این بدست میاد حتما وکیل داشته باشید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر زمین ها موجود باشد و انتقال نیز نداده باشید می تواند دادخواست رجوع از هبه بدهد.
نتیجه قابل پیش بینی نیست.
اگر در دادگاه احراز شود که پولی دریافت نشده ممکن است هبه فرض بشه

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. سوال شما قبلا جواب داده شد .
1- تشخیص ادعا هر دو طرف با قاضی رسیدگی کننده می باشد .
2- هبه و رجوع به آن شرایط خاص دارد ، در شرایط عادی و موجود بودن موهوبه یا همان مال هبه شده ، می تواند رجوع نمود و در شرایط خاص حق رجوع وجود ندارد . مثل این که مال هبه شده تلف شودو.......
3- شما مدعی فروش هستید ، فروش یا همان عقد بیع نیز شرایط و آثار خودش را دارد ،
ازجمله، در بیع اگر ثمن معامله ذکر نشود و مجهول باشد بیع باطل است .
به هرحال در صورت طرح دعوی بهتر است . با وکیل دادگستری در محل خود مشاوره و از ایشان در دفاع کمک بگیرید.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر پول پرداخت نشده هبه محسوب میشود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

بستگی به احراز قصد طرفین دارد هبه تحت شرایطی قابل رجوع می باشد

سعید باروح

جناب آقای سعید باروح :

چنانچه شما در مقابل واگذاری ، مبلغ یا عوضی پرداخت کرده اید قابلیت رجوع ندارد ولی در غیر اینصورت تحت شرایطی امکان رجوع هست

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام
در صورت اثبات هبه تحت شرایطی امکان رجوع از هبه وجود دارد.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام و خسته نباشید در این موارد دادگاه محترم به نفس ما جرا ورود می‌نماید

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

تفسیر الفاظ قرارداد با تحقیق و تفحص از طرفین و شرایط قراردادی امکان پذیر است

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
متن مذبور باید رویت گردد تا بتوان اظهارنظر دقیق نمود

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

اصل بر آن است قرارداد فوق بیع بوده است و بنابراین کسی که مدعی بودن آن است باید آن را اثبات کند معمولا باشهودوسندکتبی و...اثبات میگردداماکمی مشکل است