مشاوره حقوقی رایگان - فسخ معامله

سلام. من یک منزلی را خریداری نمودم که فاقد هرگونه سند میباشد و در یک برگه A4دستی بدون ذکر عنوان قولنامه و یا مبایعه نامه در برگه مشخصات خریدار و فروشنده و مشخصات منزل و ثمن‌ معامله و غیره را قید کردیم و تنها شرط فسخ معامله را پاس نشدن چک‌ ها نوشتار نمودیم
که چک‌ها نیز سر موعد مقرر پاس شدندوقید کردیم هنگام تحویل منزل الباقی ثمن‌ معامله را که 100 میلیون میباشد را به فروشنده پرداخت نماییم
خریدار و فروشنده و سه نفر دیگر نیز به عنوان شهود زیر برگه را امضا کردند
اولا سوال من این است که آیا معامله ما صحیح میباشدیا خیر؟
دوما آیا فروشنده میتواند معامله را فسخ نماید یانه؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
قرارداد شما معتبر است.
در قرارداد بیع باید فروشنده و خریدار و مورد معامله و ثمن مشخص باشد که با توجه به توضیحات ارائه شده همه این موارد در قرارداد قید شده است.
اگر در موعد مقرر تحویل نداد می توانید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید و دادخواست الزام به تحویل مبیع بدهید.
با توجه به اینکه شرط فسخی در قرارداد وجود ندارد و اگر قیمت معامله نیز در زمان معامله منصفانه باشد نمی تواند قرارداد را فسخ کند و فصل بر صحت و لزوم قرارداد ها است و مدعی فسخ و بطلان باید ادعای خود را ثابت کند.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر رای برای حکم تخلیه است قطعی شده ولی اگر رای بدوی صادر شده قابل تجدیدنظر خواهی است
پرونده شما در صلاحیت دادگاه ویژه روحانیت نیست

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی صحیح است
اگر چک‌ها به موقع پاس نشوند میتواند فسخ کند

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احتراما تا زمانی که که ایرادی چه از طرق مرجع قضایی و چه از طرف دیگر معامله گرفته نشده باشد معاملات قانونی و مشروع و صحیح هستند و این معامله نیز بنابر توضیحاتی که فرمودید صحیح و قانونی است مگر خلاف آن اثبات شود اینکه قابلیت فسخ دارد یا خیر باید بیع نامه شما رویت شود سپس نظر قطعی داد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
سوال تکراری است و دوباره بیان شده است و قبلا به این سوال به شکل کامل و جامع پاسخ داده شده است.

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام
بله معامله شما صحیح می باشد.
با توجه به متن سوال در صورت عدم پرداخت چک امکان فسخ وجود دارد

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

معامله صحیح است در صورتیکه چک های در موعد مقرر پاس شود فروشنده حق فسخ ندارد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله قرارداد معتبر است و این قرارداد مبایعه‌نامه محسوب میشود

و اگر در قرارداد حق فسخ ذکر شده باشد و از مفاد قرارداد تخلف صورت بگیرد معامله قابل فسخ است البته با شرایط خاصی

علی افخمی

جناب آقای علی افخمی :

معامله صحیح است، در صورت تخلف از شروط قولنامه و وجود حق فسخ ، درخواست فسخ امکان پذیر است

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

ممکنه
بستگی به نحوه انعقاد عقد و اجرای به موقع هر یک از طرفین و شرایط مورد معامله دارد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند اصل بر صحت عقود است و آنچه نگاشته شده است مدعی فساد می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود
اما بنظر قرارداد به طور تخصصی نوشته نشده است....
با یک وکیل مشورت نمایید...