مشاوره حقوقی رایگان - درخت در زمین متعلق به فرد دیگر

پدربزرگ من یک زمین داشته که درخت گردوی بزرگی میان آن است. زمین را به یک پسر و درخت را به دیگری داده که این موضوع الان باعث تنش شده است. آیا صاحب زمین میتواند بگوید نمیخواهم درخت تو در زمینم باشد؟ راه حل این تنش چیست؟

پاسخ ها :

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر توافق حاصل نشود درخت قلع میشود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
صاحب زمین در صورتی که با پدربزرگ شما توافقاتی انجام داده باشد نمی تواند در اصطلاح عامه زیر توافقات حاصل شده بزند. علی ایحال پدربزرگ شما اختیار اموال خود را دارد و به هر کسی که مایل باشد می تواند اموال خود را بدهد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
پسر تا زمانی که درخت گردو خشک نشده باید اجازه ورود به زمین را به خواهرش بدهد و درخت متعلق به خواهرش است و برای برداشت محصول و آبیاری می تواند وارد زمین برادرش بشود.
راه حل این است که خواهر و برادر دوستانه مشکل را حل و فصل کنند.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

صاحب زمین در حقیقت صاحب عرصه و صاحب درخت در حقیقت صاحب اعیانی است بهتر است که در این خصوص به تفاهم برسند در غیر این صورت می توانند با هم دیگه تبادلات مالی انجام دهند تا این تنش از بین برود. مثلا استفاده مالک زمین از درخت و در ازای ان پرداخت اجرت المثل ایام تصرف است

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

بله میتواند درخواست قطع درخت در ملک خود را بدهد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

نمی تواند چون صاحب درخت حق ارتفاق در زمین وی دارد و اگر خسارتی به درخت بزند باید جبران کن

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

صاحب درخت باید اجرت المثل زمین را پرداخت نماید اما امکان قلع و قمع درخت بدون رضایت صاحب ان وجود ندارد.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
در صورت ایجاد مزاحمت بنا بر قاعده لاضرر درخت قلع می گردد لذا بهترین راهکار این است که طرفین با همدیگر در این خصوص به تراضی برسند

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

خیر چون این درخت از همان ابتدا در زمین وجود داشته وبعدا ایحاد نشده

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

بستگی به نحوه بخشش پدرداردوقراردادی اگر هست
اصولاً صاحب درخت باید اجرت المثل صاحب زمین رابدهد

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

توافق، صاحب درخت اجاره به صاحب زمین پرداخت کند.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام دو طرف در این مورد حقوقی دارند ک این حقوق مکتسبه ار جانب هر طرف قابلیت رسیدگی دارد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. ملاک چگونگی متن واگذاری پدر بزرگتان است ، لیکن با بیان شما، تا رمانی که درخت پابرجا است شما حق ورود دارید که همان حق ارتفاق است.

علی افخمی

جناب آقای علی افخمی :

خیر نمیتواند.پسر نمیتواند نسبت به تصرفات صاحب درخت جهت بهره مندی از آن در ملک خودش اقدام نماید.باید ترتیبی برقرار شود تا ضمن حفظ مالکیت پسر بر ملک خویش،دختر هم امکان بهره مندی از درخت و رسیدگی به آن را داشته باشد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اصل بر این است که درخت مال صاحب زمین است مگر طور دیگری توافق شده باشد.
مطلب ارسال شده توسط شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

فرشید محمدزاده عربلو

جناب آقای فرشید محمدزاده عربلو :

با سلام ، قابل پیگیری موضوع از طریق محاکم قضایی است‌

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

بهتر است توافق گردد به هر روی حقوق صاحب درختنیز باید حفظ گردد ایشان باید اجرت المثل را صاحب زمین پرداخت نماید