مشاوره حقوقی رایگان - حق عبور از کوچه باغ قدیمی

با سلام
بنده قطعه زمین باغی در 12سال پیش خریداری کردم که جلوی این زمین رودخانه جاری وجود دارد
از همان زمان از کوچه باغی که در جلوی باغ من وجود دارد و حداقل برای بیش از 50 سال پیش هست و با فاصله دومتری‌ به جاده متصل می‌شود رفت و آمد میکردم و کسی ادعایی نداشت ضمنا راه دیگری برای ورود به باغ به جز همین راه وجود ندارد...
به تازگی فردی قطعه زمینی در مجاورت این کوچه باغ خریداری کرده و مدعی است من نباید از این کوچه باغ رفت و آمد کنم و میگه به دلیل اینکه ممکن است سیل از این قسمت وارد جاده شده و زمین ایشان را خراب کند باید اینجا را پر کرده و راه را مسدود کند
و دو روز گذشته اومده سه تا نهال آلبالو در این ورودی کاشته تا من رفت و آمد نکنم
همسایه ها هم اظهار می‌کنند این کوچه باغ قدیمی مربوط به سه مالک آن طرف رودخانه که روبروی زمین من هستند بوده و مربوط به زمانی هست که مردم برای رفت و آمد از داخل رودخانه تردد داشته اند و از این کوچه باغها به باغشان می‌رفته اند و الان که حدود 20 سال هست در مجاورت رودخانه جاده ای احداث شده و این کوچه باغ مابین جاده و رودخانه حدود 2 متر که دقیقا ورودی باغ من هست بلااستفاده هست من قانونا حق استفاده را بعد از 12 سال رفت و آمد ندارم!
الان میخواهم بدانم اول اینکه آیا من که 12 سال هست در حال استفاده از این کوچه باغ هستم به علاوه مالک قبلی که از اول احداث جاده از این کوچه استفاده میکرده حق ارتفاق ندارم و نمیتوانم رفت و آمد کنم؟
و دوم اینکه اصولا ایشان می‌توانند مانع رفت و آمد من از این محل شوند و راه را مسدود کنند؟
و سوم اینکه آیا اجازه مسدود کردند کنار رودخانه را به بهانه جلوگیری از سیلاب دارند؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام شما باید بلافاصله ابتدا دادخواست تامین دلیل را مطرح نمایید تا توسط کارشناس رسمی ، قدمت کوچه و وجود حق ارتفاق ،
در نظریه کارشناسی ذکر گردد

و بعد شکوائیه رفع تصرف عدوانی و ممانعت از حق ارتفاق و اعاده وضع به حالت سابق را اقامه نمایید و

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

دادخواست تامین دلیل را مطرح نمایید تا توسط کارشناس رسمی وضعیت مشخص شود و بعد شکوائیه رفع تصرف عدوانی و ممانعت از حق ارتفاق و اعاده وضع به حالت سابق را اقامه نمایید و

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر از قبل حق رفت و آمد دارید و مانع رفت و آمد شما میشه می توانید با عنوان ممانعت از حق شکایت کنید.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام میتوانید شکایت ممانعت از حق طرح کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید تامین دلیل شود تا حق عبور مشخص گردد و سپس نسبت به آن دادخواست رفع ممانعت از حق داده شود

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند
حق رفت ‌وامد وجود دارد و می توان اقدام کرد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

اقدام به طرح شکایت ممانعت از حق کنید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سوال شما همانطور که از ظواهر پیداست یک پرونده کامل است که جواب تک خطی ندارد باید بررسی لازم و دقیق صورت گیرد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام شما ابتدا به شورای حل اختلاف مراجعه نمایید و درخواست کارشناس رسمی داشته باشید یعنی می‌بایست تامین دلیل نماید بعد از آن می بایست یک شکواییه تنظیم کنید با موضوع رفع تصرف عدوانی و ممانعت از حق ارتفاق و می‌بایست ذکر نمایید که می خواهم به حالت گذشته برگردد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
موضوع مطروحه نیاز به بررسی بیشتر و دقیق دارد تا با تحت مطالعه قرار دادن مدارک و مستندات مربوطه پیرامون موضوع ، بتوان اظهار نظر دقیق حقوقی ارائه داد .

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با توجه به شرح وضعیتی که شما توضیح داده‌اید، در این مورد قوانین و مقررات وجود داشته باشد که باید به آن‌ها توجه کنید. در اغلب موارد، حق عبور و مسیرهای موجود برای دسترسی به زمین ها و ملک ها در قوانین و مقررات تنظیم شده است. به عنوان مثال، در برخی مناطق، حق عبور از مسیرهای مشخص شده به عنوان حق عمومی تلقی می‌شود که در این صورت افراد حتی با داشتن مالکیت زمین، حق انتفاع از این حق را دارند.

درباره سوال اول شما، باید گفت که در اغلب موارد، حق عبور و مسیرهای دسترسی به زمین ها به عنوان حق عمومی تلقی می‌شود که در قوانین و مقررات تعریف شده است. در نتیجه، به شرطی که حق عبور از این کوچه باغ قدیمی در قوانین و مقررات تنظیم شده باشد، شما به عنوان مالک زمین، حق دارید از این کوچه باغ برای دسترسی به زمین خود استفاده کنید.

درباره سوال دوم شما، باید گفت که مسدود کردن مسیر دسترسی به زمین شما توسط فردی که زمین مجاور شما را خریداری کرده است، ممکن است در تناقض با قوانین و مقررات باشد، به خصوص در صورتی که حق عبور از این کوچه باغ قدیمی در قوانین و مقررات تعریف شده باشد. در نتیجه، شما می‌توانید با مراجعه به ادارات مربوطه از حقوق و مزایای خود را دفاع کنید.

درباره سوال سوم شما، باید گفت که مسدود کردن کنار رودخانه به دلیل جلوگیری از سیلاب، در تناقض با قوانین و مقررات می باشد، به خصوص در صورتی که این کوچه باغ به عنوان مسیر عمومی تعریف شده باشد. در نتیجه، شما می‌توانید با مراجعه به ادارات مربوطه از حقوق و مزایای خود را دفاع کنید.