مشاوره حقوقی رایگان - حق عبور

با سلام.بنده در سندم حق عبور از ملکی دارم.صاحب ملک اجازه عبور زمینی نمیدهد و به من راه عبور از پشت بام داده.ایا چنین کاری میتواند انجام دهد؟

پاسخ ها :

امين  يزدان پناه

جناب آقای امين يزدان پناه :

با سلام و عرض ادب
این حقی که در سند برای شما محفوظ هست ازحقوق اتفاقی بوده و شما از اون حق می تونید استفاده کنید و از مسیری که در سند قید شده بایستی عبور و مرور کنید.پس بنابراین صاحب ملک چنین حقی ندارند که مانع تردد شما از اونجا بشوند،در صورت ممانعت می تونید علیه ایشون اقامه دعوی کنید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر قانونی نیست میتوانید شکایت کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
از مسیری که در سند قید شده می توانید رفت و آمد کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر مطلقا
شما باید دادخواست رفع ممانعت از حق ارتفاق را اقامه نمایید و

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

با سلام از مسیری که در سند قید شده می توانید رفت و آمد کنید

مهسا ستایش نیا

سرکار خانم مهسا ستایش نیا :

در دعوی ممانعت از حق در صورتی رای دادگاه به نفع خواهان می شود که قاضی احراز نماید که ملک موضوع دعوی و تصرف شده  به صورت عدوانا توسط خوانده ممانعت از حق شده است. ممکن است قبل از دعوی ممانعت از حق، تقاضای صدور دستور موقت صورت بگیرد، در این صورت اگر دادگاه دلایل فرد را موجه تشخیص بدهد، با صدور قرار دستور موقت مانع از ادامه ی جرم ممانعت از حق در ملک مشاع خواهد شد. اگر بعد از اقامه ی دعوی، دادگاه رای بر ممانعت از حق صادر نماید، مرجع صادر کننده ی رای از طریق ضابطین دادگستری، رای صادره را اجرا می کنند و درخواست تجدید نظر، مانع از اجرای رای صادره ی دادگاه بدوی نخواهد شد. اگر رای دادگاه بدوی در مرحله ی تجدید نظر رد گردد، دادگاه بدوی از طریق ضابطین قضایی اش، حکم را به حالت قبل از اجرا اعاده خواهند داد. از لحاظ شکایت کیفری هم بر اساس ماده ی 690 قانون مجازات اسلامی، ممانعت از حق در صورت اثبات جرم شناخته شده و مجازات آن از 15 روز الی 6 ماه حبس و رفع ممانعت از حق و بازگشت شرایط به حالت قبل خواهد بود. حبس مطرح شده در مجازات جرم ممانعت از حق در ملک مشاع از نوع درجه ی 6 است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام در خصوص ممانعت از حق میتوانید پیگیری کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام از مسیری که در سند قید شده می توانید رفت و آمد کنید