مشاوره حقوقی رایگان - مجوز خروج از کشور

با سلام
برای دختری که 18 سال تمام شده باشد و پدر و مادر خیلی وقته جدا شدن و از پدر هم خبری نیست. برای گرفتن گذرنامه اجازه پدر لازم است؟ اگر دست رسی به پدر مقدور نباشد چطور؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند
دختر بالای 18 سال اخذ پاسپورت و حتی خروج از کشور نیاز به اجازه ولی ندارد.
فلذا،مطابق مفهوم ماده 18 قانون گذرنامه و اصل اباحه افراد بالای 18 سال مجرد و رشید جهت دریافت گذرنامه نیاز به رضایت ولی ندارند.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
دختر بالای 18 سال به طور مستقل می تواند برای اخذ پاسپورت اقدام نموده و از کشور خارج شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
از طریق اداره گذرنامه موضوع را پیگیری کنید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

شما به سن قانونی رسیده آید ونیازی به اجازه پدر ندارید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر مجرد و مستقل است نیاز به اذن پدر ندارد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام زمانی که دختر به سن 18 سال می رسد برای خروج از کشور نیاز به رضایت پدر ندارد

علی سیفی

جناب آقای علی سیفی :

ابتدا پدر و جد پدری می‌توانند اجازه بدهند در صورت عدم دسترسی از طریق مرجع قضایی باید اقدام نمایید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
دختر 18 ساله از سن حضانت خارج شده است و مستقلا می تواند برای زندگی خویش تصمیم گیری کند . در قانون تنها برای دختر ، در صورتی که باکره باشد ، در مورد ازدواج اذن پدر لازم است . در مورد زن که به علقیت زوج در آمده است ولی قضیه متفاوت است و برای خروج از کشور ، نیاز به اجازه شوهر دارد . در مورد موضوع شما ، برای خروج از کشور ، شما به عنوات یک فرد عاقل ، بالغ و رشید می توانید تصمیم به خروج از کشور کنید . به علاوه این که اشاره فرمودید پدر و مادر شما از یک دیگر جدا شده اند و هیچ خبری از پدر خویش ندارید .

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام بله اجازه پدر لازم است اگر موردی است که دسترسی به پدر مقدور نیست این مورد را از اداره گذرنامه پیگیری کنید که چه مدرکی دال بر این می‌خواهند که پدر شما در دسترس نیست و اقدام به رضایت امکان‌پذیر نیست

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام
منعی برای اخذ پاسپورت وجود ندارد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

بله اگردسترسی دایم پایشان مفقودالاثر باشند میتوان ازدادستان اجازه خروج گرفت

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛؛

افراد برای خروج از کشور باید دارای ویزا و پاسپورت باشند ولی برخی از افراد ممنوع الخروج باید مدارک و شرایط خاصی داشته باشند،

برای مثال افراد ممنوع الخروج قضایی باید وثیقه کافی بسپارند، افراد با سن کمتر از 18 باید اجازه پدر و خانم های متاهل با ازدواج دایم اجازه شوهر خود را داشته باشند تا بتوانند مجوز خروج از کشور را دریافت کنند.

البته در برخی شرایط مانند سفر های زیارتی و درمانی،

افراد ممنوع الخروج می توانند از کشور بدون درخواست مجوز خروج از کشور، خارج شوند.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام،

بله، در ایران برای گرفتن گذرنامه برای افراد زیر 18 سال، نامه اجازه خروج از کشور از والدین یا ناظر قانونی به همراه مدارک شناسایی آنها الزامی است. اما برای افراد بالای 18 سال، نیازی به نامه اجازه نیست.

در مورد دختری که پدرش جدا شده و از او خبری نیست، اگر دسترسی به پدر امکان‌پذیر نیست، می‌توانید با مراجعه به اداره امور گذرنامه و توضیحات دقیق در مورد شرایط خود، درخواست خود را ارائه دهید. در این صورت، باید مدارک شناسایی و مدارک دیگری که ممکن است برای اثبات هویت واقعیت شما مورد استفاده قرار گیرند، ارائه شوند. در صورتی که اطلاعات لازم برای صدور گذرنامه توسط مراجع مسئول تأیید شود، گذرنامه برای شما صادر خواهد شد.