مشاوره حقوقی رایگان - تغییر اسم مریم

سلام اسم من مریم هست 24 سالمه از بچگی اسممو دوس نداشتم الان تصمیم گرفتم عوضش کنم رفتم ثبت احوال گفتن نمیشه باید بری دادگاه ،میشه راهنماییم کنید چطوری باید انجامش بدم یا کمکم کنید ممنون

پاسخ ها :

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
بله، برای تغییر نام در شناسنامه باید به دادگاه مربوطه مراجعه کنید. اما برای این کار، باید شرایطی را دارا بوده باشید. شرایطی که برای تغییر نام در شناسنامه نیاز است به شرح زیر است:

1. باید بالای 18 سال سن داشته باشید.
3. نام جدیدی که می‌خواهید به آن تغییر دهید، باید مجاز باشد و با قوانین جمهوری اسلامی ایران سازگار باشد.
4. باید دلایل موجهی برای تغییر نام داشته باشید، مانند اینکه نام فعلی شما باعث ایجاد مشکلاتی برایشما شده باشد.

اگر شما این شرایط را دارا هستید، می‌توانید به دادگاه خانواده مراجعه کنید و درخواست تغییر نام خود را ثبت کنید. در این مرحله، باید مدارک مورد نیاز را تهیه کنید، مانند شناسنامه، کارت ملی و اسناد دیگری که شاید از شما درخواست شود. همچنین، باید به دلیل موجهی که موجب تمایل شما به تغییر نام شده است، ارائه دهید.

پس از ثبت درخواست، دادگاه در مورد درخواست شما تصمیم خواهد گرفت. در صورتی که درخواست شما تایید شود، نام شما در شناسنامه تغییر خواهداد. برای این کار، دادگاه یک حکم با محتوای تغییر نام شما در شناسنامه شما صادر خواهد کرد که باید به سازمان ثبت احوال مربوطه تحویل داده شود تا نام شما در شناسنامه تغییر پیدا کند.

در هر صورت، قبل از اقدام به تغییر نام در شناسنامه، بهتر است با وکیل مشورت کنید تا با شرایط و قوانین مربوط به تغییر نام در دادگاه آشنا شوید. همچنین، برای اطمینان از اینکه درخواست شما مطابق با قوانین و شرایط مربوطه است، بهتر است با دفتر خدمات رسانی به شهروندان یا دفتر ثبت احوال مربوطه خود در شهرستان خود تماس بگیرید و از مدارک و شرایط لازم برای تغییر نام در شناسنامه، آگاه شوید.