مشاوره حقوقی رایگان - توقیف خودرو که مالک پلاک فوت شده

سلام ، اگر مالک خودرو که پلاک هم بنامش است فوت کند و هنوز انحصار وراثت و ترکه هم نشده باشد ، با توجه به فوت مالک پلاک ، آیا راهور و پلیس میتوانند بدونه نیاز به رای و دستور قضایی و صرفا با استناد به فوت مالک پلاک خودرو را توقیف کنند ؟ اگر میشود چگونه باید به پلیس اطلاع داد

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
به صرف آنچه در سوال آمده است خیر
وراث می‌توانند اقدام نمایند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خیر می‌بایست اون خودرو تعیین تکلیف شود در صورتی که مالک خودرو فوت شده باشد می‌بایست اقدامات قانونی آن را انجام دهید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

پلیس بدون دستور قضایی نمی تواند توقیف کند حتما دلیلی دارد اینطور نیست که شما فکر می کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر اگر شخصی ‌ مدعی پلاک خودرو است باید ابتدا دادخواست اقامه نماید و مرجع قضایی دستور بدهد

ياسر  زماني رشت آبادي

جناب آقای ياسر زماني رشت آبادي :

پلیس راهور بدون دستور قضایی یا تخلف اقدام به نوقیف خودرو نخواهد کرد ضروریتی وجود ندارد که فوت مالک را به راهور اطلاع دهیم با اخذ گواهی حصر وراثت و تقسیم ترکه و روشن شدن وضعیت مالک موضوع حل خواهد شد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
خیر
وراث بدوا گواهی حصر وراثت بگیرند و سپس اقدام به توقیف کنند
راهور بدون دستور قضایی نمی تواند اقدامی در این مورد داشته باشد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

خیر توقیف خودرو با دستور قضایی است مگر انکه حادثه ساز بوده و توقیف گردد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بله می تواند
وراث باید از طریق راهور موضوع را پیگیری کنند

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

به صرف آنچه در سوال آمده است خیر

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
در این موارد، توقیف خودرو برای پلیس فقط با استناد به فوت مالک پلاک ممکن نیست و نیاز به رای قضایی دارد. یعنی پلیس برای توقیف خودرو باید به دادگاه مراجعه کند و با استناد به حکم قضایی صادر شده، خودرو را توقیف کند. در غیر اینصورت، این امر قانونی نیست و می‌تواند باعث مشکلات قانونی برای پلیس و مالک خودرو شود.

در هر صورت، در صورت فوت مالک خودرو، وراث باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنند و مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت را انجام دهند. سپس با ارائه مدارک لازم به پلیس، می‌توانند خودرو را به نام خودشان تغییر نام دهند. در صورتی که وراث مخالف باشند و اختلافی بین آنها وجود داشته باشد، باید از طریق دادگاه حل اختلاف صورت گیرد.