مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از سند باطل شده

با سلام بنده زمینی با کاربری کشاورزی به متراژ 500 متر را در سال 1397 از شخص الف خریداری کردم و سندی به صورت مشاعی در دفتر اسناد رسمی به نام بنده صادر شد . در سال 1400 من این زمین را به
شخص ب فروختم و در دفتر اسناد رسمی آن را به نام طرف مقابل زدم . در سال 1401 ستاد اجرایی فرمان امام شکایتی را علیه مالکیت شخص الف بر این زمین ها مطرح کرد و مدعی شد که شخص الف زمین ها را با زد و بند و کلاهبرداری تهیه کرده است، کسی که من زمین را به او فروختم مدعی است که ستاد اجرایی سند ها را باطل کرده ، سوال بنده این هست که در حال حاضر ایشان باید شکایت خود را مستقیم از شخص الف انجام دهد یا باید از من شکایت کند ؟
در صورتی که از من شکایت کند من ملزم به پرداخت خسارت هستم یا من هم می توانم از شخص الف شکایت کنم ؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

می بایست علیه شما طرح دعوی نماید و شما مسئول پرداخت می باشید .
شما هم می بایست علیه شخص الف طرح دعوی نمایید .

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
به طور کلی، در این موارد، شخصی که زمین را خریداری کرده و سند رسمی به نام خودش دریافت کرده است، می‌تواند از شخص فروشنده (شخص الف) شکایت کند. اگر شخص ب، که زمین را از شما خریداری کرده است، معتقد است که ستاد اجرایی فرمان امام سند را باطل کرده است، باید اثبات کند که سند مربوط به این زمین باطل شده است.

در صورتی که شخص ب ادعا می‌کند که سند باطل شده است، باید مستندات و شواهد قانونی قابل قبولی را ارائه دهد تا بتواند ادعای خود را ثابت کند. در صورتی که توانایی اثبات این موضوع را داشته باشد، می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و شکایت خود را از شخص الف ثبت کند.

لذا در نهایت، بسته به شواهد و مستندات موجود و نیز قوانین و مقررات مربوطه در کشور شما، می‌توانید تصمیم گیری کنید که آیا باید از شخص الف شکایت کنید یا نه. در هر صورت، بهتر است مدارک و مستندات توسط یک وکیل بررسی شود تا به شما راهنمایی کند و برای شما بهترین راه حل را پیشنهاد دهد.