مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست عدم اشتغال به کار زوجه

سلام
کار خانم بنده مدیر و موسس کلینیک پزشکی هستند و ساعت کاریشون با اینکه دست خودش هست ولی معمولا از ده صبح تا 9 و حتی 11 شب سر کار هستند و خیلی اوقات شاید سر کار هم‌نباشند و من خبر ندارم
در محیط کار با تعداد زیادی کارمند و دکتر مرد در ارتباط هستند که به هیچ عنوان شئونات اسلامی در آن رعایت نمی‌شود
وظایف منزل رو به هیچ عنوان انجام نمی‌دهند حتی در مورد غذا درست کردن شستشوی لباس تمیز کردن خانه و ... همرو میگن به من چه خودت انجام بده
داری پیج اینستاگرام کاری و شخصی هستند که به هیچ عنوان مصلحت خانواده در نظر نمیگیرند و با هر پوششی پست می‌گذارند
در هنگام ازدواج کارشون به این مقدار سنگین و دارای ساعت زیاد نبود ولی کم کم هر چی کارشون گسترش پیدا کرد و درآمدشون بالا رفت به زندگی شخصی دیگه اهمیت نمی‌دادند
با اینکه بنده مسکن شخصی داشتم ایشون گفتند در منزل شخصی خودشون زندگی کنیم ولی الان من رو هم از خونه بیرون کردند
میخواستم بپرسم ببینیم اول میتونم عدم تمکین و ترک منزل بگیرم و نفقه ندم ؟
دوم با اینکه ایشون در منزل خودشون زندگی می‌کنند با توجه به مطالب گفته شده میتونم دادخواست عدم اشتغال به کار ایشون رو بگیرم ؟
حتی اگر مهر رو هم بدم میخواهم نگذارم ایشون برن سر کار آیا چنین چیزی امکان پذیر هست ؟ (با توجه به اینکه حدود 12 نفر پرسنل دارند و درآمد بالایی هم دارند)

باتشکر

پاسخ ها :

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

در مورد ممنوعیت از کار اصولا امکان پذیر نیست.
دادخواست الزام به تمکین بدید، اگر تمکین نکرد حق نفقه ندارد.
در مورد کار منزل اصولا وظیفه ای ندارد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام قابل بررسی و گفتگو و توضیحات بیشتر است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام جهت اظهارنظر دقیق حقوقی نیاز به بررسی جزئیات موضوع میباشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام بله میتوانید دادخواست الزام به تمکین بدهید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله اول یک اظهار نامه جهت تمکین بدهید و سپس دادخواست الزام به تمکین بدهید در مورد عدم اشتغال نیاز به اثبات دلایل خود دارید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
نیاز است که جهت اشراف کامل بر موضوع ، تمام جوانب امر مورد بررسی و تحت مطالعه قرار گیرد تا بتوان به این موجب ، پاسخ دقیق حقوقی ارائه شود .