مشاوره حقوقی رایگان - ارث

سلام. خانم مجردی و میانسال که دارای ملک و حساب بانکی باشد و پدر و مادرش فوت شده باشند و وصیتی هم در زمان حیاتش نکرده و دارای خواهر و برادر هم باشد این ملک و حساب بانکی به چه کسی می رسد ؟؟

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
به وراث حین الفوتش
طبقه اول وراث عبارتنداز پدرومادر واولاد اولاد
اگرازاین طبقه کسی نباشد ارث به طبقه دوم که عبارتنداز اجداد وجدات(پدربزرگ ومادربزرگ)وبرادرها وخواهرها به این افراد ارث میرسد

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
به ورثه حین الفوت

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

قانون مدنی در ماده شماره 862 طبقات ارث را بدینگونه تعریف کرده است:

طبقه اول : پدر و مادر،اولاد و اولاد اولاد (نوه)
درجه اول: پدر و مادر و اولاد متوفی

درجه دوم : اولاد اولاد (نوه ها)

درجه سوم : اولاد اولاد اولاد (نبیره ها)

طبقه دوم : اجداد (پدر ومادر بزرگ) و برادر و خواهر و اولاد آنها
درجه اول : جد ( پدر پدر و پدر مادر ) و جده ( مادر پدر و مادر مادر) و برادر و خواهر

درجه دوم : پدر جد و مادر جد و پدر جده و مادر جده و فرزندان برادر و خواهر

طبقه سوم : عمات (عمه) و عمام (عمو) و اخوان (دایی ) وخالات (خاله) و اولاد آنها
ا – عمو و عمه و خاله و دایی درجه ( درجه اول) و اولاد آنها ( درجه دوم)

2 – عمو و عمه و خاله و دایی پدر و مادر ( درجه اول) و فرزندان آنها (درجه دوم)

شایان ذکر است وراث طبقه بعد وقتی ارث میبرند که از وارثین طبقه قبل کسی نباشد در ضمن همسر با هریک از طبقات ارث میبرد