مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

سلام در سال 1390 از ی نفر چکی گرفتم به مبلغ6میلیون تومان به تاریخ22.12.1390 که چک به حساب خوابوندم ودر روز مقرر چک پاس نشد وتوسط بانک برگشت خورد و من چک گم کردم الان بعد از 12 سال چک پیدا کردم امکان مطالبه چک به نرخ روز هست اصلا من میتونم شکایت کنم ممنون

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله؛ چک اگر با تأخیر پرداخت شود بایستی بر اساس شاخص تورم، خسارت تأخیر تأدیه آن نیز پرداخت شود. مثلا چکی که در اسفند 1400 به مبلغ 40 میلیون است در آذر 1401 به مبلغ 60 میلیون شده است.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
خیر
چک بعد از پنج سال مشمول مرور زمان می شود.

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

بله این امکان وجود دارد جهت اخذ اطلاعات بیشتر می توانید مشاوره تلفنی داشته باشید
پوریا مجیدیانی وکیل پایه یک دادگستری

علی ابراهیم زاده

جناب آقای علی ابراهیم زاده :

سلام شکایت میتونید بکنید و خسارت رو بر خلاف نظر باقی همکاران نمی‌تونیم از تاریخ قبل بگیرین چرا که چک شما مشمول مرور زمان ماده 314 قانون تجارت شده,

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

چک بعد از پنج سال مشمول مرور زمان می شود.و خسارت قابل مطالبه پیست

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام بله مانعی ندارد می‌توانید مطالبه نمایید برای محاسبه‌ی خسارت تاخیر تعدیه می‌توانید تماس بگیرید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

ب صورت حقوقی میتوانید دادخواست مطالبه وجه چک دهید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر به نرخ روز قابل مطالبه نیست ولی

شما باید دادخواست مطالبه وجه چک و خسارت تاخیر تادیه طبق شاخص سالانه بانک مرکزی را مطرح نمایید
و ..

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

تشخیص قاضی ملاک عمل است احکام متعدد و متفاوت در این خصوص صادر شده است ،

سید علیرضا سیدی

جناب آقای سید علیرضا سیدی :

امکان مطالبه چک وجود دارد اما باتوجه به اینکه مطابق قانون تجارت مدت اعتبار چک پنج سال میباشد اکنون که شا دادخواست مطالبه وجه چک بدهید خسارت تاخیر تادیه از تاریخ تقدیم دادخواست به بعد لحاظ میگردد نه از تاریخ سررسید چک

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام اگر همان موقع برگشت خورده است و بعد پیدا کردید بله

نرگس سالاری

سرکار خانم نرگس سالاری :

سلام. بله شما می تونید دادخواست مطالبه وجه چک و خسارت تاخیر نادیه رو بخواهید.

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
با توجه به رای وحدت رویه میتونید از تاریخ چک تاخیر تادیه رو مطالبه نمایید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اختلاف رویه وجود دارد
به زعم حقیر خیر
اما راه دفاع از حقوق شما وجود دارد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

شما درخواست مطالبه مبلغ چک و خسارت تاخیر تادیه ارایه دهید

یوسف رونقی

جناب آقای یوسف رونقی :

سلام
متاسفانه خیر
چون باید ظرف یکسال از تاریخ فرم شکایت می‌کردید . چون شکایت نکردید به نرخ روز نمیشه فقط اصل طلب و تاخیر از تاریخ طرح شکایت به شما تعلق میگیره

نازنین کرداسلام

سرکار خانم نازنین کرداسلام :

با سلام می توانید از طریق حقوقی اقدام کنید یعنی دادخواست مطالبه وجه چک دهید اما چون مشمول مرور زمان شده است در خصوص خسارت تاخیر تأدیه فقط از تاریخ بعد دادخواست یعنی مطابه امکان پذیر است

محمدرضا  شايق كندرود

جناب آقای محمدرضا شايق كندرود :

شکایت کیفر ی نه ولی مطالبه وجه میتونید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

امکان مطالبه وجه چک تحت عنوان سند عادی می باشد
در خصوص خسارت تاخیر اختلاف نظر وجود دارد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

به طور کلی، پس از گذشت مدت زمانی مشخص (معمولاً یک تا پنج سال)، حق کیفرب یک چک برگشتی منقضی می‌شود و شما قادر به مطالبه آن نخواهید بود. اما در برخی موارد، این مدت زمانی بیشتر یا کمتر است. لذا بهتر است در ابتدا به قوانین و مقررات مربوط به چک مراجعه کنید و مهلت مطالبه چک برگشتی را بررسی کنید.

اگر هنوز مهلت مطالبه چک برگشتی شما وجود دارد، می‌توانید به دادگاهی که مربوط بهمحل صدور چک است، مراجعه کنید و درخواست دریافت مبلغ چک به نرخ روز را از طرف صاحب حساب درخواست کنید. برای این کار، باید اثبات کنید که شما صاحب چک هستید و مبلغی که در چک ذکر شده برای شما بدهکاری است. همچنین، باید ثابت کنید که چک در موعد مقرر به بانک تحویل داده شده بود و به دلیل عدم موجودی حساب برگشت خورده است.

لذا برای رفع ابتباطل در مورد خواسته شما، بهتر است با وکیل خود مشورت کنید و با کمک وی، مدارک و شواهد لازم را جمع آوری کرده و به دادگاه مربوطه ارائه دهید. وکیل شما می‌تواند شما را در کلیه مراحل این روند حمایت کند و از حقوق شما در دادگاه دفاع کند.