مشاوره حقوقی رایگان - شراکت

سلام وقت بخیر، شوهر من با یه اقایی شراکت کرده بود واسه کاشت برنج و چون شوهرم سرمایه نداشت قرار شد زمین و اب و ... از شوهرم باشه در عوض اون اقا تمام هزینه های کشاورزی از جمله شلتوک و ... رو پرداخت کنه. و در اخر کار محصول هر چقد شد نصف نصف بشه.
وسطای کار شریک شوهرم میگه دیگه پول ندارم و میان 950 کیلو برنج پیش فروش میکنن
الان نفر سوم از شوهر من به عنوان ضامن سفته گرفته
نمیدونم داخلش مبلغی نوشته شده یا نه فقط میدونم بهش گفته اگه شریک اول نتونه برنج منو بده از شوهر من میگیره و شوهر منم این سفته رو امضا کرده
حالا کل برنج ما شده 550 کیلو
ک نفر سومی که برنج پیش خرید کرده برداشته واسه خودش
از این طرف هم دست ما خالی مونده هم موندیم با کلی بدهی دیگه شوهرم میگ چون من بعنوان ضامن سفته امضا کردم باید من این بدهی رو بدم
در صورتی که تو قرارداد اول همه چی نصف بوده
یعنی باید شوهرم و شریکش هر دو باهم اون محصول رو به نفر سوم بدن
لطفا یکم راهنماییم کنید من بفهمم حداقل بتونیم از حقمون اگه داریم دفاع کنیم

پاسخ ها :

زهرا جمالی

سرکار خانم زهرا جمالی :

با سلام
در خصوص سفته بله شوهر شما همراه با شریک خویش متضامنا مسئول پرداخت هستن , شراکت خودشان در سود و ضرر محصول پابرجا و نصف نصف هست اما در خصوص سفته هر کدام مسئول پرداخت کامل وجه سفته میباشد که هر کدام پرداخت کرد تکلیف از دوش دیگری ساقط است