مشاوره حقوقی رایگان - پرداخت قیمت اضافه متراژ

ضمن سلام من خانه قدیمی خود را با قرارداد مشارکت در ساخت سه سال پیش در اختیار سازنده قرار دادم و در قرارداد ایشان متعهد شد یک واحد 125 متری به من تحویل دهد و در قرارداد ایشان این متراژ را نوشته و بصورت 50 - 50 یا غیره تعیین نشده است و در باره اضافه یا کمتر شدن از این اندازه و اینکه مبلغ پرداختی به طرف مقابل باید مطابق زمان قرارداد یا زمان سند باشد هیچ نوشته ای در قرارداد نیامده است حال ایشان ادعا دارد آپارتمان تحویل شده به من 3 متر اضافه است و من باید به قیمت امروز مبلغ این اضافه را به ایشان بدهم تا به من سند بدهد آیا من باید این مبلغ را طبق روز قرارداد بدهم یا مطابق گفته ایشان
همچنین با توجه به اینکه وکالت تقسیم نامه را نیز ایشان از همه مالکان گرفته است می گوید در صورت نپرداختن مبلغ طبق روز یک مقدار از مالکیت آپارتمان تحویل شده به من را به نام خود می کند آیا این کار قانونی است با تشکر از زحمات شما

پاسخ ها :

حسین منصورخاکی

جناب آقای حسین منصورخاکی :

با سلام
باید در دو حالت قائل به تفکیک شد:
1. اگر در قرارداد قید شود ملک مشخص دارای مساحت 100 متر مربع به قیمت متری 3 میلیون تومان؛ در این حالت اگر بعدا مشخص شود که مساحت آن کمتر یا بیشتر است، در صورت اضافه بودن مساحت، فروشنده می تواند پول اضافه مساحت را مطالبه کند؛ و برعکس، اگر کمتر باشد، خریدار می تواند استرداد پولی که اضافه پرداخته را مطالبه کند.
2. ام اگر در قرارداد قید شده باشد که ملک مشخص به مساحت 100 متر مربع به مبلغ مثلا 1 میلیارد تومان؛ بنابراین، در این حالت، قیمت هر متر مشخص نشده است؛ در چنین حالتی اگر بعدا مشخص شود که ملک مساحت بیشتری دارد، فروشنده می تواند معامله را فسخ کند؛ و برعکس، اگر بعدا معلوم شود کسر مساحت دارد، خریدار می تواند معامله را فسخ کند مگر اینکه خریدار و فروشنده بر سر اضافه یا کسری مساحت توافق کنند. البته با توجه به اینکه در اکثر معاملات، حق فسخ از طرفین ساقط می شود، ناچار باید دادخواست مطالبه مبلغ با جلب نظر کارشناس داده شود.
در پرونده حاضر به نظر دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی علیه ایشان مطرح و با وکیل دادگستری مشورت نمایید.
#حسین_منصورخاکی_وکیل_دادگستری

زهرا شریفی دارانی

سرکار خانم زهرا شریفی دارانی :

سلام به قیمت معامله محاسبه می شود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
شما باید طبق مفاد قرارداد عمل نمایید و
خیر شکایت نمایید