مشاوره حقوقی رایگان - رأی دادگاه

رأی دادگاه:
در خصوص دادخواست آقای .......... بطرفیت اداره جهاد کشاورزی به خواسته اثبات مالکیت قطعه زمین به مساحت 588 مترمربع و خلع ید و قلع و قمع بنای احداثی هریک مقوم به 21/000/000ريال مطالبه اجرت المثل ایام تصرف با جلب نظر کارشناس و مطالبه خسارات دادرسی ؛ نظر به اینکه حسب سند عادی ارائه شده که در قسمت اخیر آن صراحتاً ذکر شده که زمین فوق الذکر وقف بر اولاد ذکور است و از آنجاییکه وفق ماده 3 قانون تشکیلات، اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه که هر موقوفه را دارای شخصیت حقوقی می داند علهذه لازم و ضروری است که اداره اوقاف نیز طرف دعوی واقع گردد، موقوفه و موقوف علیهم نیز باید طرف دعوی واقع شوند و از آنجاییکه ملک در وقف حبس می گردد تبدیل آن به ملک منوط به موارد خاص است و اصل عدم انتقال آن است بنابراین اثبات مالکیت قابلیت استماع را نداشته و به تبع آن سایر خواسته ها نیز قابل پذیرش نبوده نتیجتاٌ دعاوی مطروحه را با کیفیت مذکور قابلیت استماع ندانسته مستند به ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار عدم استماع دعاوی مطروحه صادر و اعلام میگردد. رأی صادره حضوری و ظرف مهلت 20 روز از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان بوشهر میباشد.
سوال :1
- آیا رأی صادره فوق صحیح است؟ با توجه به اینکه زمین فوق الذکر وقف خاص می باشد و طبق وقف نامه متولی آن اولاد ذکور است آیا نیاز است که اداره اوقاف در آن مداخله نماید؟ آیا راهی برای تجدید نظر خواهی در این خصوص وجود دارد ؟ با تشکر از راهنمایی شما

پاسخ ها :

سیداکبر سیدکریمی

جناب آقای سیداکبر سیدکریمی :

باسلام
در دعاوی وقفی حتما اوقاف رو طرف دعوی قرار دهید حتی اگر وقف خاص باشد چون در این خصوص اختلاف سلیقه وجود ندارد