مشاوره حقوقی رایگان - امضای متهب در هبه نامه چقدر مهم است؟

از آنجاییکه از شروط عقد هبه، ایجاب، قبول و قبض است، میتوان از نبود امضای متهب برای رد هبه نامه استفاده کرد؟
قبل از فوت پدرم دستنوشته ای توسط ایشان نوشته شده و منزلی را به برادرم واگذار کرده اند و در انتهای متن فقط امضای خودشان موجود است. اکنون برادرم این برگه را به دادگاه ارائه داده و ادعای تملک ملک را دارد؟ با توجه به اینکه برادرم مجرد است و در منزل پدری ساکن بوده، چگونه میتوان اثبات کرد که ملک در زمان حیات پدرم به برادرم تحویل نشده و قبض صورت نگرفته است؟ نبود امضای برادرم در دستنوشته چه میزان مسئله قبول ایشان در هبه که از شروط اساسی است را مورد سوال قرار میدهد؟

پاسخ ها :

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

بله هبه سه رکن دارد می‌توان به عدم امضااستنادکردودرخصوص قبض نیز تصرف ایشان درآنجاهمان قبض است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
در عقد هبه اگر امضای متهب نباشد قرارداد صحیح است

ولی قبض مال ‌مورد هبه لازم است و اگر اثبات شود که قبض مال انجام نشده قرارداد به صورت کامل محقق نشده است