مشاوره حقوقی رایگان - تصرف ملک ارثی توسط یکی از ورثه

تصرف کننده ساکن وحق ورود نمیده،و خلع یده شده ،شهادت همسایه کان را دارد که ساکن نیست ،ولی هست ،منزل مسکونی به مساحت 535متر میباشد ،درب را برای بازرش باز نمی‌کند، بازرس هم برین باور است که ساکن نیست ، چه باید کرد

پاسخ ها :

محمد مالمیر

محمد مالمیر :

اگر خلع ید مشاعی گرفته اید با مراجعه به اجرای احکام مدنی اقدام به صورتجلسه نمایید و قاعدتاً برای خلع ید باید هر کسی که در منزل هست خلع ید گردد.

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

درود برشما
در صورتیکه حکم خلع ید صادر و قطعی شده باشه با تقاضای اجراییه این عمل صورت می پذیرد و اگر محکوم علیه به اختیار رفع تصرف نکنه ، اجرای احکام به صورت قهری از ملک مشاع براساس ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی رفع تصرف خواهد نمود . اما این نکته شایان ذکر است که ملک ارثی و مشاع است فقط از ملک رفع تصرف خواهد شد و هیچکدام حتی خواهان نیز نمیتواند تصرف نماید تا تکلیف ملک مشخص گردد .
به موجب ماده 43، خواه متصرف غیر قانونی یک نفر باشد خواه بیش از آن، از کل ملک خلع ید می شود. دادورز کلید ملک را در اختیار گرفته و برابر با مقررات املاک مشاعی رفتار می شود.
در این صورت با توجه به خلع ید و خالی بودن ملک، طبق قانون افراز و فروش املاک مشاع و آیین نامه اجرائی آن، در واحد اجرای احکام، کل ملک فروخته شده و بین مالکین به نسبت مالکیتشان تقسیم می گردد .