مشاوره حقوقی رایگان - اراضی ملی

درود و احترام خدمت اساتید و وکلای گرامی
بنده کاراموز وکالت هستم و پرسش سوالم برای کسب اطلاعات بیشتر است !
اگر از زمینی استعلامی مبنی بر ملی بودن یا نبودن انجام بگیره و در پاسخ تصدیر بر ملی بودن بشه , در این مرحله , شخص باید برای ارسال اعتراض به کدوم نهاد رجوع کنه تا زمین از ملی بودن خارج بشه ؟
در این مرحله آیا شخص به استناد پاسخ داده شده از ملی بودن باید از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام به طرح دادخواست و استناد به نقشه های هوایی کنه ؟ یا کمسیون یا مرجع دیگه ای باید به این مورد رسیدگی کنه ؟
ممکن هست یه توضیح عملی برای بنده ارائه بفرمایید ؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد و

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

درود برشما
تا قبل از سال 1389 بر اساس قانون ماده واحده تعیین تکلیف اراضی اختلافی موضوع اجرای ماده 56 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع مصوب 1367، مرجعی برای رسیدگی به اعتراضات مربوط به امر تشخیص ایجاد شد که به عنوان هیات ماده واحده یا هیات تعیین تکلیف اراضی شناخته می شد. مسئول اداره کشاورزی، مسئول اداره جنگلداری، عضو جهاد سازندگی، عضو هیأت واگذاری زمین، یک نفر قاضی دادگستری و بر حسب مورد دو نفر از اعضاء شورای اسلامی روستا یا عشایر محل مربوطه به عنوان اعضاء هیات مزبور تعیین شدند.

اما با توجه به مشکلات موجود در مسیر رسیدگی این مراجع، به موجب تبصره 1 ماده 9 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب 1389، صلاحیت رسیدگی به اعتراضات راجع به امر تشخیص اراضی ملی از مستثنیات اشخاص به محاکم قضایی (شعب ویژه مرکز) واگذار شد .

پس در حال حاضر آن هیات قبلی به این موضوع رسیدگی نمی کند و رسیدگی به این موضوع در صلاحیت یک شعبه ویژه در مراکز استان قرار گرفته است .

دادخواست باید به طرفیت منابع طبیعی محل ملک و اگر زمین به اشخاص یا ارگانی واگذار کردیده آن شخص نیز باید طرفی دعوا قرار گیرد .
.